Spring naar: hoofdmenu, inhoud

Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Op 11 en 12 september heeft in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam het Fronteers 2008 congres plaatsgevonden. Dit congres, georganiseerd voor en door front-end ontwikkelaars, heeft zich volledig gericht op CSS en JavaScript.

We hadden een aantal uitstekende sprekers uit binnen- en buitenland weten te strikken: de geheimen van JavaScript werden ontsluierd door Dean Edwards, Stuart Langridge, Chris Heilmann en Tom Occhino van MooTools, terwijl mede-uitvinder Bert Bos, Stephen Hay en Andy Clarke zich over gevorderd CSS gebruik bogen. Tenslotte nam Pete LePage van het MSIE team de laatste stand van zaken rond IE8 met ons door.

Alle sprekers was gevraagd diep in te gaan op een nauw-omschreven onderwerp van hun keuze. Derhalve hadden de sessies op Fronteers 2008 een hoog technisch gehalte en werden gevorderde tips en truuks besproken.

Naast de reguliere sessies wilden we bezoekers de mogelijkheid geven in een intiemere setting in discussie te gaan met de sprekers. Derhalve hield Fronteers 2008 ook nevensessies waar een panel van specialisten vragen uit het publiek beantwoordden. Ook vonden er sessies plaats over professionalisering, de Webrichtlijnen en andere onderwerpen die iedere front-end professional na aan het hart liggen.

De meeste presentaties en slides zijn op deze website terug te vinden.

Het feest op donderdagavond vond plaats op de Lizboa, een boot die op circa 10 minuten lopen van Pakhuis De Zwijger afgemeerd lag. Voor hapjes en drankjes was gezorgd.

Fronteers 2008 was een groot succes, dankzij alle sprekers, sponsoren en vrijwilligers die aan het evenement meegeholpen hebben. Op naar Fronteers 2009!

Sponsoren