Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Productcoordinator front-end & UX ontwikkeling bij NPO (Hilversum)

  • Geplaatst op: 13-11-2019

NPO

Weet jij miljoenen kijkers aan ons te binden? Word dan onze nieuwe Productcoördinator.

NPO heeft voor haar locatie in Hilversum een vacature voor een Productcoördinator (36 uur per week)

De afdeling technologie en het team Video on Demand (VOD)

In een omgeving waarin het gebruik van online en on-demand groeit, zijn diensten zoals het technische platform voor NPO.nl, NPO Start, de ontwikkeling van een nieuwe radio-app en het medianetwerk voor de publieke omroep ongekend belangrijk. Er verandert namelijk ontzettend veel in het kijkgedrag van consumenten en om voorop te blijven lopen lanceerde NPO in 2017 het nieuwe VOD platform NPO Start. De gebruikers navigeren moeiteloos door het rijke aanbod van de NPO; het nieuwe platform is altijd actueel, biedt nieuwe content aan en biedt op maat selecties voor de gebruikers. NPO doet dit in nauwe samenwerking met de Publieke Omroepen.

Al deze expertises horen bij de afdeling Technologie die bestaat uit acht teams van experts die nauw samenwerken.

Wat ga je doen als Productcoördinator?

Samen met het technisch productteam zorg je ervoor dat het Video On Demand (VOD) platform voldoet aan de gestelde eisen om de uitzenddoelstellingen en distributie van content mogelijk te maken. Het continu door ontwikkelen van het VOD platform om ook in de toekomst voorop te blijven lopen en het antwoord te zijn én te blijven op het veranderende kijkgedrag van de consument zijn belangrijke doelstellingen waar jij aan bijdraagt. Het op de voet volgen van nieuwe technologische ontwikkelingen en deze te vertalen naar het team en de organisatie is voor jou vanzelfsprekend.

Als productcoördinator werk je aan en beheer je één of meer toegewezen aandachtsgebieden van het VOD platform. Aandachtsgebieden die wij kennen zijn onder meer:

  • front end & UX ontwikkeling;
  • payment & billing;
  • technische doorontwikkeling CMS en metadatasystemen;
  • backend (CDN, streaming, transcoding).

Het beoordelen van ontwerpvoorstellen op geschiktheid, consistentie en company voice, het uitvoeren van acceptatietests (testplan inrichten, testen en usability), het beoordelen van opgeleverde diensten en het adviseren van leidinggevenden en stakeholders over finale acceptatie zijn belangrijke verantwoordelijkheden.

Als productcoördinator neem je opgeleverde nieuwe en herziene producten in beheer. Zo zorg je voor de juiste instructie en documentatie bij de in gebruik name hiervan. Vanzelfsprekend rapporteer je regelmatig over de resultaten. Op sommige onderdelen werken wij met externe partijen. Het beoordelen van deze dienstverlening, welke is vastgelegd in SLA’s, ligt bij jou.

Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams (gebaseerd op agile principes).

Jouw potentie, onze passie!

Onze Cluster Leads zoeken actief naar de potentie van medewerkers binnen hun teams met als doel deze potentie verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan in vele vormen en is altijd op maat; want niemand is gelijk! Zo zorgen onze Cluster Leads voor een uitdagende en aantrekkelijke (werk)omgeving waarin medewerkers actief werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat verwachten wij van je?

Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, minimaal 3 ervaring op het gebied van de ontwikkeling van online toepassingen zorgen voor een match.

Google Play (Android) en de Apple App Store (IOS) hebben geen geheimen voor je. Je bent bekend met de ontwerpprincipes van mobiele platformen, web en smart TV. Wanneer je kennis hebt van SEO en/of Elastic Search maakt dat jouw profiel interessanter. Je hebt een brede interesse in beheer van ICT-ketens en je hebt begrip van integraties van verschillende systemen.

Technisch inzicht, analytisch- en probleemoplossend vermogen, positief kritisch meedenken, nauwkeurigheid, pro-activiteit, initiatief, zelfstandigheid, communicatief vaardig en het zijn van een teamspeler maken productcoördinatoren succesvol binnen onze organisatie. Tot slot ben je up-to-date met betrekking tot de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van online en VOD. en ervaring binnen een broadcast- of mediabedrijf zorgen voor een match.

Van salaris tot NPO Fit en NPO Academy

NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, een vaste eindejaarsuitkering van 6%, een vaste reiskostenvergoeding, een collectieve pensioenregeling, een NPO Fit programma en een NPO Academy waar je zelf richting kunt geven aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Daarnaast is NPO heel actief in het plannen en deelnemen aan allerlei (sport)evenementen in en rondom Hilversum. Regelmatige onboarding programma’s helpen je snel je weg te vinden.

De functie van productcoördinator kent een minimum salaris van € 3.043,= en een maximum van € 4.786,= volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal H). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Meer informatie

Wil je meer weten over de veelzijdige functie van productcoördinator bel dan met Rogier Peetoom, clusterlead, via 06 51 25 83 10. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons via onze sollicitatiepagina jouw cv. Jouw motivatie mag per brief (t.a.v. Rogier Peetoom) of als je het leuker vindt per videoboodschap.

We streven ernaar om met een diverse club mensen nog betere resultaten te kunnen halen. We nodigen kandidaten met een diverse achtergrond van harte uit te solliciteren.

Belangrijk om te weten

  • er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor wij de vacature eerder sluiten;
  • interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur;
  • de vacature zal na sluitingsdatum niet meer zichtbaar zijn;
  • kandidaten die bij ons komen werken, dienen een VOG aan te vragen en referenties aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.