Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Fullstack developer bij Aiden (Utrecht)

 • Geplaatst op: 05-02-2020

Aiden

Wie doet er tegenwoordig nog aan single stack? Wij in ieder geval niet! Daarom zijn we op zoek naar een ervaren fullstacker om ons team van andere fullstackers aan te vullen. En ons te helpen next-gen (of zelfs first-gen?) roboadvies oplossingen te bouwen.

Iets over jou

 • 01 Je hebt ervaring in Java en/of Javascript. Dat is onze basis stack. Nou ja, om precies te zijn: Java, Spring, Elasticsearch, MongoDb, Drools, Docker, Kubernetes, Typescript, React, NextJs en Redux. En niet te vergeten Python, Tensorflow en Scikit-learn voor onze machine learning projecten. Extra punten voor elk van die skills, dubbele punten als je ons kunt overtuigen van een taal of framework van jouw keuze :)
 • 02 Je doet aan software design. Je doet aan design patterns (zelfs als je ze zelf hebt bedacht). Je kunt je eigen keuzes verdedigen en die van anderen uitdagen. Iedereen schrijft some slechte code. Jij herkent het (vooral als het die van jou is) en je kunt manieren bedenken om het beter te maken. We doen bij Aiden niet aan hiërarchie: je mag iedereen uitdagen, zolang je maar je punt kunt beargumenteren.
 • 03 We zoeken iemand met een can-do mentaliteit. Ja, we weten het, dat is een hele vieze zin in een vacature. Punt is, je gaat werken in een klein team. Je bent een rockstar developer, dat snappen we. Maar soms moet er even gekeken worden of alles nog werkt in IE11, of moet pils in de koelkast bijgevuld worden. Je bent het type dat verder kijkt dan je functieomschrijving, en gewoon graag shit fixt. Je bent iemand met een shit-fix mentaliteit misschien?
 • 04 Misschien wel het belangrijkst, je bent nieuwsgierig en leergierig. Je bent iemand die altijd side-projectjes heeft gehad, gewoon omdat nerden je hobby is. Toffe, relevante (of minder relevante) hobby projecten zeggen soms meer over je skills dan je CV.

Iets over ons

 • 01 Aiden is een jong softwarebedrijf in Utrecht. Bij ons staat 1 ding voorop: mooi werk leveren met een groep leuke, talentvolle mensen in een gezonde harmonie met eigen leven.
 • 02 We zijn klein en dat vinden we fijn (rijm!). Onze klanten zijn er ook blij mee. En het betekent veel verantwoordelijkheid en vrijheid voor ons team.
 • 03 We zijn een ambitieus stel mensen. Maar dat betekent niet dat we zo'n 'always-on' startup zijn. We geven je de vrijheid en flexibiliteit om te doen wat je moet doen.
 • 04 Ons doel: het makkelijker maken voor consumenten om het juiste product of de juiste dienst te vinden. Dat doen we door het maken van robo-advies applicaties voor o.a. verzekeraars en webshops.
 • 05 We bouwen die applicaties niet alleen, we bedenken ze ook. Voor onszelf en voor klanten. En met die klanten werken we samen van ontwerp tot livegang (en verder!).
 • 06 Ook belangrijk: onze tech stack. Java, Spring, Elasticsearch, MongoDb, Drools, Docker, Kubernetes, Typescript, React, NextJs en Redux. En niet te vergeten Python, Tensorflow en Scikit-learn voor onze machine learning projecten.

Dit ga je doen

 • 01 Als eerste zul je aan al je vrienden en familie vertellen dat je bij een super hip AI-software bedrijf bent gaan werken. Hoe vet is dat!
 • 02 We maken AI-gedreven web applicaties, chatbots en AI-gedreven web applicaties met chatbots. We doen aan machine learning, cryptografie, microservices, natural language generation, (uitlegbare) recommendations en automatische curatie — om maar wat te noemen. Dit gaat jouw speeltuin worden. En je gaat deze tech inzetten bij echte projecten die door echte mensen gebruikt gaan worden.
 • 03 We zijn een klein bedrijf, dus herbruikbaarheid is super belangrijk. Bijna alle software die we schrijven is een generieke service, module of plugin. Deze kunnen, worden en zullen gebruikt worden voor verschillende projecten. Dit geldt voor zowel onze backend als onze frontend. Dus jij zult je code schrijven als Legoblokjes. Duurzaam, generiek en volgens de regels. En met mogelijke verfilmingen in de toekomst.
 • 04 Je bent fullstack, dus je rol is vrij breed (zeg maar, fullstack breed — hadden we al gezegd dat je fullstack aan de slag gaat?). Bij Aiden houden we van hondenvoer. Dat betekent dat je als developer aan zowel het core platform, onze modelleer tools en aan klantprojecten werkt. Als fullstacker zul je alles aanraken.
 • 05 Je ontwikkelt toffe nieuwe interactieconcepten, bouwt deze in in ons platform, en zorgt er gelijk ook voor dat onze klanten deze kunnen gebruiken. Elk project levert nieuwe inzichten op over hoe het beter, sneller en efficiënter kan. Jij zorgt er samen met de rest van het team voor dat we het de volgende keer dus ook beter, sneller, efficiënter (en vooral ook toffer) kunnen doen.

Dit kunnen we je bieden

We zijn geen IT consultancy, dus we stoppen je niet in een leasewagen. Wat we wel doen — naast je salaris betalen — is een toffe werkplek regelen met enkele voordelen die de grote jongens je niet geven:

 • 01 Vooral dit: je werkt bij een klein bedrijf. Welke rol je ook hebt, je hebt altijd directe impact op hoe we werken en groeien als bedrijf.
 • 02 Er zijn allerlei toffe dingen om aan te werken. We maken AI-gedreven web applicaties, chatbots, AI-gedreven web applicaties met chatbots, machine learning, cryptografie, microservices, natural language generation, continuous integration, containerization, (uitlegbare) recommendations, automatische curatie — om maar wat te noemen. We doen nog geen blockchain, dus voorlopig geen ICO.
 • 03 Onze werkdagen zijn flexibel. Standups zijn om 9.30 (op kantoor of elders); maandagochtenden zijn voor sprint planning, vrijdagmiddagen voor demo's en pils. Dat dus. We zien je gezicht graag op kantoor, maar als je je kinderen moet ophalen, eerder weg moet voor je bandrepetitie, studie, of even vrij wil hebben, doe je ding.
 • 04 Vakantiedagen. Daar krijg je er 25 van.
 • 05 Nieuwe-ouder-tijd! Als je een kind krijgt geven we je 2 weken extra bovenop het reguliere verlof. Die tijd telt niet mee in je verdere vakantiedagen.
 • 06 Zomerschema! Tijdens de maanden juli en augustus houden we een zomerschema aan, waarbij we 4 dagen per week werken.
 • 07 Gratis lunch! Geen zelfgemaakte bammetjes achter je laptop. We lunchen ouderwets: samen aan de lunchtafel. We vragen je zelfs hoe je dag is. We hebben wat gekke vegetariërs en vegans in het team, maar maak je geen zorgen: vrijdag is gewoon krokettendag.
 • 08 En natuurlijk tijd om te studeren, onderzoeken en je kennis uit te breiden. Er is veel kennis te delen binnen ons team (hiervoor plannen we wekelijkse tech sessies) en genoeg ruimte voor cursussen of eigen onderzoekstijd.

Zo solliciteer je

 • 01 Maak je CV en een korte omschrijving van waarom je bij ons past.
 • 02 Stuur het naar ons op ikwilwerken@aiden.cx.
 • 03 We laten je binnen een paar dagen weten of we een eerste match zien.