Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front End Developer bij Infowijs (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 16-06-2020

Infowijs

Bij Infowijs werken we aan edtech producten die dagelijks duizenden docenten, ouders en leerlingen helpen effectiever en efficiënter met elkaar te communiceren. We helpen scholen zo een inhaalslag te maken op technisch gebied. We zijn een jong en groeiend bedrijf.

Met Hoy bieden wij middelbare scholen een mobiele app waar docenten, ouders en leerlingen buiten het klaslokaal met elkaar praten. Met Schoolwiki bieden we scholen een online kennisbank, als nieuwe generatie schoolgids.

We zijn op zoek naar een Front End Developer om ons development team te versterken. Het development team werkt gedeeltelijk remote, afhankelijk van je voorkeuren is dit natuurlijk ook voor jou mogelijk. Samen met twee full stack developers zorg je ervoor dat Infowijs blijft draaien en doorontwikkelt voor de toekomst. Je maakt zo direct een impact bij meer dan 50 scholen door heel Nederland, met tienduizenden gebruikers. En dat aantal groeit rap. Je gaat bij ons aan de slag met technieken waar je gepassioneerd over bent, zoals React, React Native, Redux, Redux Saga, HTML, CSS en JavaScript. Jij maakt het verschil om mensen dicht bij elkaar te brengen via techniek en een fijne User Experience (UX).

Wat je gaat doen

Als Front End Developer van Infowijs werk je in een klein hecht team. Hieronder vind je een lijst met een aantal verantwoordelijkheden waarvan wij denken dat die bij jouw rol horen. Wat we echter het belangrijkst vinden is dat je durft zelf invulling te geven aan jouw rol binnen het bedrijf. Ons team werkt flexibel samen, we hebben veel contact met onze klanten en elke maand komen we nieuwe uitdagingen tegen. In die context verwachten we van ons hele team een proactieve houding - we gaan ideeën en problemen samen te lijf.

Op dagelijkse basis ben je bezig met:

 • Het bouwen van een web framework waarin we onze producten kunnen ontwikkelen en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze software.
 • Samenwerken met anderen - waaronder de product owner, designer en developers - om nieuwe functionaliteiten uit te denken en te ontwikkelen.
 • Het onderzoeken van de problemen binnen ons platform en het stabieler maken van de producten terwijl het gebruik groeit.

Ons development team werkt met Scrum in periodes van 2 weken, en jij straks dus ook! Aan de start van sprint beginnen we met een relatief korte Sprint Planning en iedere dag hebben we de Daily Scrum. Door de sprint heen hebben we Sprint Refinement sessies waarin we samen de backlog voorbereiden voor de komende sprint(s). Op de laatste sprint-dag hebben we een Sprint Review en Retrospective waarin we laten zien wat we hebben opgeleverd en waar we nog aan werken, en waarin we bespreken hoe we volgende sprints nog beter kunnen inzetten.

Wat jij in huis hebt

 • Web/App Technologies. Je hebt voor je eerdere werk of side projects de laatste mode op techniek gebruikt, zoals React, React Native, Sass, ES6, etc.
 • Agility. Jij gelooft dat iets snel opleveren niet gepaard hoeft te gaan met kwaliteitsverlaging. Door een goede inschatting, rappe shipping naar onze klanten en een verantwoorde omgang met techniek, zorgen we ervoor dat we snel en stabiel ontwikkelen. Terwijl de techniek op lange termijn goed is te onderhouden.
 • Basic Knowledge. Je hebt basiskennis van wat back end programmeertalen als PHP, Python, Kotlin, Java, Node.js en hebt ook wel eens een query geschreven in SQL-database (zoals MySQL of PostgreSQL). Je weet dat AWS van Amazon is en hebt Jira wel eens gebruikt.

Wat wij je bieden

 • Werken bij een groeiende edtech startup met een jong team
 • Prachtig kantoor aan de Bella Vistastraat in Amsterdam, om de hoek van metrostation Spaklerweg en treinstation Amstel (deels remote werken is ook mogelijk)
 • Een contract voor 32 uur (0.8 FTE) per week
 • Flexibiliteit m.b.t. thuis en op afstand werken
 • Minstens 20 vakantiedagen per jaar (ook daarin zijn we flexibel)
 • Marktconform salaris (passend bij je ervaring)
 • Reiskostenvergoeding
 • Een laptop budget of vergoeding
 • Iedere dag een heerlijke lunch en verse koffie
 • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Tot slot…

Leeftijd en jaren ervaring zijn minder belangrijk dan je drive om deel te maken van ons team en bij te dragen aan onze edtech producten. We zoeken naar iemand die geen standaard baan zoekt, die het leuk vindt een eigen stempel op ons bedrijf te drukken en ook een mening heeft over andere zaken dan development, zoals design, marketing en strategie.

De startdatum is flexibel en er is een inwerkperiode waarbij je uitgebreid kennismaakt met ons platform, onze producten en technologie.

Wil je meer weten over deze vacature of gewoon eens een kop koffie met ons komen drinken? Neem dan contact op via werken@infowijs.nl.