Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Senior Front-end Developer bij PGGM (Zeist)

 • Geplaatst op: 24-02-2021

PGGM

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een Senior Front-end Developer, 32-36 uur - Zeist.

Stel je nu dit eens voor: als Front end Engineer draag je er aan bij dat miljoenen (ex)pensioendeelnemers 24/7 online hun pensioenzaken kunnen regelen, zonder hulp van buitenaf. Complexe materie voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk! Hoe mooi is dat?

Voor werkgevers en deelnemers zijn solide en toegankelijke pensioenportalen bijna een vanzelfsprekendheid. Achter de schermen gebeurt er van alles om het aan de voorkant zo effectief mogelijk te laten werken. Van a tot z ben jij verantwoordelijk voor de front end softwareontwikkeling én begeleid je daarbij als senior de minder ervaren collega’s.

Jouw baan als senior front end ontwikkelaar

Pensioen, iets voor later? Zeker niet. Jij begrijpt als senior front end ontwikkelaar dat er veel mensen zijn die graag overzicht en duidelijkheid willen over hun pensioensituatie. Met de brede IT-kennis die je meebrengt, weet je wat er nodig is om dat te bereiken. Vanuit een DevOps-team werk je aan met name front-end oplossingen en ben je zowel verantwoordelijk voor de realisatie als het live gaan én houden.

Miljoenen mensen maken gebruik van de verschillende pensioenportalen, waar voor jou de nodige technische complexiteiten in zitten. Het Agile-werken zit in ons bloed, waarbij je met je scrumteam alle eindgebruikers op hun wenken bedient. Waar jij mee te maken krijgt? We streven naar werkwijzen als ‘fail fast – fail often’, testautomatisering, TDD en ATDD/BDD. Uiteraard is een goede beveiliging van al deze online portalen van cruciaal belang, dus ook daar komt jouw expertise op dit vlak goed van pas. De eerste stappen zijn al gezet: aan jou het vervolg.

Jij laat je gelden bij het:

 • ontwikkelen en beheren van pensioenportalen voor werkgevers en pensioendeelnemers.
 • naar een hoger niveau brengen van DevOps.
 • afstemmen met (back-end-)teams binnen PGGM. 
 • begeleiden en coachen van junior/medior collega’s.
 • initiatief nemen om het developen in een cloud omgeving verder vorm te geven en door te voeren.

Wil je weten hoe het is om bij PGGM te werken? Teamlid en toekomstig collega Gino Bos vertelt je alvast over zijn ervaringen. Ook kun je de video over Software Development binnen PGGM bekijken, ook met onze collega Gino.

Jouw afdeling binnen PGGM

PGGM heeft als pensioenuitvoeringsorganisatie de missie om mensen te helpen bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Maatschappelijk betrokken en duurzaam handelen zijn daarbij onze uitgangspunten. Vanuit Zeist werken zo’n 1.500 medewerkers aan de oude dag van miljoenen Nederlanders.

Je werkt in het scrumteam binnen het cluster Online Services en Werkgevers. Het team bestaat uit een product owner, scrum master, tester, 2 businessanalisten en 5 ontwikkelaars. Er wordt gezamenlijk toegewerkt naar de DevOps-transitie: als senior Front End ontwikkelaar heb jij vanuit het team hierin een sturende rol. De collega’s zijn ambitieus, vol humor en halen het beste uit de technische mogelijkheden in een sector die ertoe doet.

Jouw profiel als senior front end ontwikkelaar

Jij straalt senioriteit uit en laat dat zien door het initiatief naar je toe te trekken. Je gaat graag discussies aan om anderen te prikkelen, uit te dagen en zo tot het beste resultaat te komen. Daar hoort een resultaatgerichte en competitieve houding bij. Geven en ontvangen van feedback vind jij een vanzelfsprekendheid en een positief kritische blik op je eigen werk en dat van anderen ook. Verder kun je vlot schakelen tussen taken en toon je doorzettingsvermogen om doelen te behalen, maar bovenal ben je een teamspeler en heb jij een motiverende houding en manier van communiceren. Naast jouw ruime ervaring als ontwikkelaar, heb jij ook ervaring met het aansturen van een team met een operationele hands-on mentaliteit.

Voor deze rol zijn we op zoek naar een ervaren Front-end ontwikkelaar met ruime ervaring in Javascript en Typescript projecten. Je bent bekend met de laatste ontwikkelingen op HTML5 en CSS3 gebied. 

Daarnaast heb je ervaring met de Web Componenten techniek (https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Web_Components) en ben je in staat om hierin complexe integratie vraagstukken op te lossen. Daarnaast breng je mee:

 • een hbo of wo diploma, liefst richting Informatica.
 • in ieder geval 5 jaar ervaring als front end ontwikkelaar, front-end software engineer of -developer.
 • naast bovengenoemde kennis en ervaring, ben je ook bekend met postcss, node NPM, webpack en babel
 • bij voorkeur heb je ook ervaring op het gebied van TDD (test driven development), GIT, TFS/Azure Devops, C# .Net Core & Framework, Umbraco, Open ID en oAUTH.
 • ervaring met Scrum Agile werken.
 • en vanwege onze Nederlands sprekende omgeving een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dutch speaking candidates only.

Wat wij bieden:

PGGM staat bekend om goed werkgeverschap. We belonen onze medewerkers voor hun inzet en hechten veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Uiteraard zien we graag dat jij je verder ontwikkelt en daarom ondersteunen we je hierin. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 4.200 en € 5.300, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een 32 tot 36-urige werkweek met de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen.
 • ruime mogelijkheden om vanuit huis te werken, nu werken wij volledig thuis en naar verwachting zullen wij in de toekomst ook deels vanuit huis blijven werken.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW. (71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer)
 • een eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Senior front end developer: jouw nieuwe baan bij PGGM?

Regel jij dat alle pensioenportalen goed bereikbaar zijn en blijven? Solliciteer dan via onze website op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Wendy Ship, via 06 – 20 31 18 52 of wendy.ship@pggm.nl.

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina.

Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona

Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM’ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega’s op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.