Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Junior Front-end developer bij Lifely (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 05-04-2021

Lifely

Hoi,

Leuk dat je onze vacature leest! Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega. Kom jij toffe interfaces bij ons front-enden zodat je jouw drive voor pixelperfecte micro-animaties eindelijk kwijt kan?

Wij zijn Lifely, een researchgedreven design en technology agency uit Amsterdam. Samen met 25 blije nerds maken wij SAAS- en RPA-applicaties voor onze klanten. Dat doen we met een product-first mindset. Want als designer bij Lifely ontwerp je voor een perfect developmentproces en als developer ontwikkel je voor dé gebruikerservaring. Een product-mindset betekent ook dat we projecten aannemen waar we in geloven, projecten die we ‘solving for good’. Klinkt dit goed? Dan hopen we dat je Lifely fulltime komt versterken.

Wie zoeken wij?

Wij houden niet van denken in hokjes, dus stoppen we jou er ook niet in. Toch zijn er een aantal dingen handig om te weten om bij ons aan de slag te kunnen:

  • We zoeken iemand die een studie heeft afgerond waarin zowel design- als developmentvakken rondom user-centric development onderdeel van je curriculum waren. Denk aan Communicatie en Multimedia design, minor webdevelopment, computer science etc.
  • Daarnaast zoeken we ook iemand die op school meer deed dan alleen de opdracht uitvoeren. Iemand die zichzelf en zijn team kan pushen om het beste uit het product te halen totdat alle details kloppen.
  • We gaan je van alles leren, maar gedegen ervaring met Javascript, Less of Sass en ervaring met een front-end framework zoals Vue.js, React.js of Angular.js is wel een voorwaarde.

Wat kan je verwachten van Lifely.

We proberen transparant en zonder onnodige hiërarchie te ondernemen.

Dat begint door open te staan voor nieuwe ideeën, ook jouw ideeën. We beloven dat wanneer jij meedenkt, wij luisteren. Daarnaast hebben we sinds 2021 de Lifely Council geïntroduceerd. Dit is een echte medezeggenschapsraad die ieder jaar democratisch verkozen wordt door het Lifely-team. De Lifely Council zorgt ervoor dat het Lifely-management ook echt iets doet met jouw ideeën, zorgen en frustraties.

Deze transparantie schijnt ook door in de manier hoe we met klanten samenwerken. Van onze aanpak en het proces tot aan ons businessmodel: we delen graag onze way of work met de klant. Dat betekent dat we als team goed luisteren, ook naar de ingewikkelde stakeholders.

We nodigen je uit om Lifely te veranderen.

Bij Lifely verwachten we dat ons team de verantwoordelijkheid neemt over zijn eigen functie en groei. Daar helpen we je natuurlijk bij, maar het begint bij jouw zelfreflectie en drive. We verwachten van ons team dat ze nieuwe initiatieven durven te injecteren. We beloven dat we nooit iemand zullen neerhalen, zeker niet als een idee niet blijkt te werken.

We leven voor (digitale) ambacht.

Lifely is opgericht en wordt nog steeds gerund door mensen met een design- of development-achtergrond. En die mindset merk je. In onze vrije tijd duiken we diep in onze hobby’s zoals home barista’s, documentairemakers, EDM-producers en eindbaas zijn in breien. In ons werk nemen we dat mee door samen de verantwoordelijkheid te nemen over de producten die we maken. Want we geloven dat een project zo goed is als zijn zwakste schakel. Daarom verwachten we van iedereen dat ze tot de laatste steen bijdragen aan het product, ook als dit betekent dat je moet bijspringen in de verantwoordelijkheden van collega’s.

We omarmen verandering.

We leven in een snelveranderende wereld. Daarom willen wij met Lifely het goede voorbeeld geven voor het organiseren van een bedrijf. Dat betekent dat we controversiële topics zoals discriminatie, gelijkheid van kansen en klimaatverandering serieus nemen. We zijn bijvoorbeeld druk bezig met certificatie bij B-corp. Daarnaast zullen we eind 2021 een volledig transparant salarismodel inclusief onze bonus- en aandelenpakketten introduceren. Zo krijgt iedereen bij Lifely de tools om de eigen groei en ambities vorm te geven.

We vinden het belangrijk om ruimte te geven aan ieders normen en waarden. Maar we vinden ook dat we een gezamenlijk geloof moeten hebben in de kracht van technologie en onze rol met een klant. Daarom hebben onze Researchery-Strategy-Thinker-typetjes als volgt gedefinieerd:

What

We design and build technologies that connect people, data, and process; that literally connect the dots.

How

We empower people with technology to be self-reliant in a digital first world.

Why

We exist to solve for good.

Wat Lifely jou kan bieden.

  • We beloven dat je een development alleskunner wordt bij Lifely. We zullen je opleiden in onze ontwikkelmethodiek en helemaal meenemen in onze development stack. We helpen je om de productmaker te worden die jij wilt zijn. Na je eerste jaar bij Lifely gaan we samen met jou kijken hoe jouw pad er uitziet. Of dat nou een specialistisch traject is, denk aan dé eindbaas front-end engineer worden, meer de allroundkant op naar Full Stack development met zelfs een vleugje OPS erbij, tot en met een meer managementrol in de vorm van lead developer, scrum master of product owner.
  • Bij Lifely hebben we gedeeltelijk remote werken omarmt. Dat betekent dat je drie à vier dagen thuis werkt en de overige dagen gebruik kan maken van de nieuwe Lifely Studio. Kijk gerust even op https://lifely.nl/studio-amsterdam-agency/ voor een indruk. And no worries, zodra “dit” allemaal achter de rug is zullen we wekelijks borrels, feestjes en super smash tourneys organiseren.
  • Uiteraard bieden we een salaris dat past bij jouw ervaring en bijdrage aan de groei van Lifely. Naast je basissalaris krijg je de beschikking over een educatiebudget, een budget voor fysieke en mentale gezondheid en tot slot hebben we als team budget voor ca. 4 toffe uitjes per jaar.
  • Bij Lifely doen we ons best om jouw vakantiedagen, à 25 per jaar, ook echt vakantie te laten zijn. Dat betekent dat we het geen probleem vinden als je onder werktijd naar de tandarts moet, je slak naar de dierenarts brengt of een kratje bier bij de super haalt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de uren die je maakt, zolang het team waarin je werkt er maar geen last van heeft.
  • Bij Lifely hebben we helaas nog geen collectieve pensioenregeling. We hebben echter als founding team besloten dat voordat we enige winstuitkering of grote investeringen doen, we eerst de pensioenen bij Lifely geregeld willen hebben. We hopen dat dit jaar, en anders begin volgend jaar, rond te hebben.
  • We are open for any expat living in a plus or minus 3 hour time zone from UTC/GMT +1 hour (Amsterdam time zone) that is considering relocating to Amsterdam. After your first contract term we will sponsor and help you relocate when the time comes.

What’s next?

Als je tot hier bent gekomen is het tijd dat we (digitaal) koffie gaan drinken. Reply via onze jobs-pagina en vergeet je mail niet te beginnen met ‘Hi Jesse’.

We have never worked and are not planning to work with recruitment agencies or start-ups. Acquisition is not appreciated.