Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end of Full-stack Developer bij Haagse Hogeschool (Den Haag)

 • Geplaatst op: 10-01-2022

Haagse Hogeschool

Ben je gek op programmeren en coderen en zou je willen meebouwen aan een nieuw innovatief platform dat een echte impact gaat geven op de samenleving? Solliciteer dan nu op deze uitdagende baan als software engineer!!

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als software engineer bij een hypermodern en multidisciplinair onderzoeksteam dat werkt aan een innovatief platform voor burgerparticipatie. De uitdaging van het team is om een werkende applicatie te ontwikkelen en dit buiten het lab in te zetten, in real life– met burgers die het platform zullen gaan gebruiken om een gedeelde visie voor hun buurt te vormen.

De bètaversie van het platform is ontwikkeld met behulp van node.js, react en gerelateerde technologieën en jij gaat meewerken aan de volgende ontwikkelstap. Het team bestaat al uit interaction designers, een software architect, communicatie experts, een media psycholoog, technologie filosofen en een front-end developer. Je komt het team versterken met je uitstekende front-end of full-stack ontwikkelingsvaardigheden en enthousiasme om ze in te zetten voor de samenleving. We evalueren momenteel de bèta van het platform in de praktijk om feedback te krijgen door het gebruik, en we ontwerpen de volgende iteratie van de interface en functionaliteit.

Jouw belangrijkste taak is om het platform te helpen ontwikkelen en te zorgen voor solide codering/programmering en goede documentatie, deel te nemen aan de open source-ontwikkeling in samenwerking met de gemeente Den Haag en andere partners.

Je gaat deel uitmaken van de onderzoeksgroep van het lectoraat Civic Technology, bij de faculteit IT & Design en het kenniscentrum Governance of Urban Transitions. Wij bieden je de ruimte om deel te nemen aan andere facultaire activiteiten en ook bij te dragen aan andere onderzoeksprojecten van de groep, waaronder een spannend project over op AI gebaseerde spraakinteracties in openbare ruimtes. Ook het verzorgen van onderwijs behoort tot de mogelijkheden.

Jouw profiel

Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt als front-end of full-stack developer, iemand die verder denkt dan code en ontwerpen begrijpt. Daarom zien wij in jouw CV in ieder geval terug:

 • een afgeronde technische bachelor of master in software engineering of vergelijkbaar;
 • ervaring in front-end (en liefst ook back-end) codering voor online platforms en dat je snel uitdagingen oppakt met behulp van node.js, react en gerelateerde tools
 • kennis van software architectuur en interface specs en moeiteloos van andere experts hierover van gedachten wisselen;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitdrukken in het Engels en Nederlands.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden uit jouw werkervaring waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • zowel mondeling als schriftelijk, op een duidelijke en beknopte manier ideeën en meningen kunt delen;
 • je kunt focussen op het realiseren van resultaten en het behalen van doelen dan wel het signaleren van mogelijkheden om resultaten te verbeteren;
 • goed in teamverband kunt werken en in staat bent om je werk in samenwerking met anderen te organiseren;
 • kwaliteit van je werk belangrijk vindt en nastreeft.

Wat bieden wij

Een dynamische en levendige onderzoeksomgeving, met zeer gemotiveerde studenten en collega's. En een nauwe samenwerking met een netwerk van professionals binnen en buiten de hogeschool, waaronder de gemeente Den Haag.

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (D4) voor 0,6 – 0,8 fte, 24-32 uur per week;
 • Een salaris is afhankelijk van jouw opleidingsniveau en de ervaring die je meebrengt in
  • schaal 9 met minimaal € 2.845,48 en maximaal € 3.920,50 bruto per maand bij een volledige werkweek of
  • schaal 11 met minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 bruto per maand bij een volledige werkweek;
 • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Wil je meer weten over de faculteit?

De faculteit IT & Design biedt onderwijs aan ca. 2600 studenten op 3 locaties (Den Haag, Zoetermeer en Delft) in twee opleidingen: Communication & Multimedia Design en Information & Communication Technologies. De faculteit is ook de thuisbasis voor verschillende onderzoeksgroepen, waaronder het lectoraat Civic Technology en het Centre of Expertise on Cybersecurity.

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus

De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.

Ben jij onze nieuwe collega?

Je kunt tot en met 16 januari 2022 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool. De online sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 24 januari 2022.

Wil je meer informatie?

Voor meer inhoudelijke informatie: Jos van Leeuwen, Lector Civic Technology via email: j.p.vleeuwen@hhs.nl.

Voor algemeen informatie: Rachel van Veghel op +31 (0)70 4458612 of via email: vacatures@hhs.nl.

Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.