Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: Counter Space, door Jeroen Visser

In september 2015 wordt weer de workshop Counter Space gegeven met Jeroen Visser als trainer. In deze workshop lopen we langs de hoofdlijnen van de typografie, om vervolgens deze grondbeginselen toe te passen op de tekst in je browser. In de ochtend ligt het accent op de theorie, in de middag breng je typografie in de praktijk op je eigen scherm.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Roy Tomeij

Erg interessante workshop, gegeven door iemand die heel goed weet waar 'ie het over heeft. Geen herhaling van zetten, maar een uitvoerig verhaal over de herkomst en geschiedenis van ons alfabet, letters, drukkunst, typografie en de gulden snede. Uitvoerige theorie, met vervolgens veel ruimte om het gepresenteerde direct in de praktijk te brengen. Jeroen geeft daarbij doorlopend tips over hoe je nóg beter leesbare tekst vorm geeft, om uiteindelijk al het door de cursisten gemaakte werk individueel en uitvoerig te behandelen, met gebruikmaking van opbouwende kritiek.

Mark van den Corput

Toffe workshop gehad over typografie vandaag door Jeroen Visser, veel geleerd en toegepast :-)

Meer info

Als deelnemer beschik je over een laptop met diverse browsers en een editor-of-choice en een redelijk tot goede kennis van HTML en CSS.

De workshop Counter Space zal worden gegeven door Jeroen Visser

Leden van Fronteers betalen 100 euro. Niet-leden betalen 200 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch bij Seats2Meet in Utrecht. Een routebeschrijving is te vinden op de site van Mindz.com

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief