Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: JavaScript Achtbaan, door Peter van der Zee

In deze workshop voor gevorderden gaan we alle belangrijke aspecten van JavaScript proberen te behandelen. We beginnen van de grond af aan en gaan steeds een stapje verder, afhankelijk van wie zich inschrijven.

We beginnen met een beetje uitleg over de geschiedenis. We pakken de basisstructuur van de taal aan waarna we doorgaan met statements, expressies en functies. We hebben het even over operatoren en over wanneer er automatisch puntkomma's worden geïntroduceerd.

We vervolgen onze weg met uitleg over objecten, properties en de ingebouwde faciliteiten. Daarna krijgen we onze eerste grote hobbel; scope en closures. Als we deze obstakels verwerkt hebben gaan we nog dunnetjes verder met het verschil tussen functies en constructoren. Hierbij komen we de tweede grote hobbel tegen; prototype en de verschillende waardes van this.

Als er nog tijd over is gaan we nog even verder over timers, callbacks, web workers, eval en hoe de toekomst van JavaScript eruit gaat zien. De snelheid van de workshop wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. De belangrijkste punten komen in elk geval aan bod.

De workshop is bedoeld voor mensen die al kunnen programmeren en wel eens met JavaScript willen beginnen of mensen die wel eens wat met JavaScript doen, bijvoorbeeld jQuery, maar nu eindelijk wel eens willen weten hoe closures of prototype nou echt werkt.

Let op dat deze workshop je niet leert hoe je met jQuery moet omgaan en ook niet hoe je moet werken zonder jQuery. De workshop focust zich op JavaScript zelf.

De workshop JavaScript Achtbaan zal gegeven worden door Peter van der Zee.

Leden van Fronteers betalen 100 euro. Niet-leden betalen 200 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch bij Seats2Meet. Een routebeschrijving is te vinden op de site van Mindz.com

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief