Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: Toegankelijk bouwen voor webontwikkelaars, door Jules Ernst

Tijdens deze workshop behandelt Jules de drempels waarmee websitebezoekers te maken hebben en hoe je deze kunt voorkomen. Hij staat even stil bij de huidige situatie van digitale toegankelijkheid in Nederland. Hij legt je uit hoe je de richtlijnen (WCAG) moet lezen en gaat met een aantal de diepte in. Denk hierbij aan het goed opbouwen van paginastructuur, tekstalternatieven en contrast van tekst.

Hij leidt je door de hedendaagse websites en legt je uit hoe je complexiteit uit de weg kan gaan en toch een coole website kan bouwen. Aan de hand van "fraaie" voorbeelden die Jules regelmatig tegenkomt mag je zelf aan de slag met HTML en CSS (en eventueel JavaScript).

Aan het einde van de workshop heb je een goed beeld van wat de richtlijnen inhouden en kan je deze toepassen op je eigen website. Daarnaast beschik je over de tools om je eigen werk te testen.

Over Jules

Jules Ernst is een van de webrichtlijnenexperts in Nederland en heeft vier jaar bij de Servicedesk Webrichtlijnen bij ICTU gewerkt. Hij voert regelmatig audits uit en geeft deeladviezen rondom Webrichtlijnen versie 2 voor diverse (overheids)organisaties.

Herko Coomans

Jules is a hard working, easy going, fun loving guy with a great eye for detail. His strength is his attention for the little things. Things other people forget — but not him. He's an expert in the field of Web Guidelines and what it takes to work with those standards for your website.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Roy Tomeij

Great full day @fronteers workshop by @JulezRulez today! If you need an a11y / WCAG expert, he’s your guy.

Kaj Rietberg

Terug van #fronteers workshop webrichtijnen. Tof gedaan door @JulezRulez. Goede praktische tips gehad en gezien!

Meer info

Als deelnemer beschik je over een laptop met diverse browsers en een editor-of-choice en een redelijk tot goede kennis van HTML en CSS.

De workshop Webrichtlijnen zal worden gegeven door Jules Ernst. De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch.

Leden van Fronteers betalen 150 euro. Niet-leden betalen 250 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief