Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomsten

Fronteers stelt zich ten doel zoveel mogelijk bijeenkomsten te houden, verspreid door heel Nederland en België. Doel hiervan is front-enders kennis te laten maken met nieuwe technieken, prikkelende stellingen en best practices.

Organisatie van deze bijeenkomsten is in handen van individuele leden, die plaats en programma vaststellen. De coördinatie van bijeenkomsten wordt verzorgd door de Activiteitencommissie en de Commissie België. Fronteers heeft een steunfonds ingesteld waaruit organisatoren bijeenkomsten tot maximaal 500 euro subsidie kunnen krijgen. Overigens zijn tot nu toe de meeste bijeenkomsten georganiseerd door en op kosten van webbureaus.

Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen, dus ook niet-leden, (bijna altijd) gratis toegankelijk. Wanneer een bijeenkomst speciaal voor leden georganiseerd wordt, wordt dat in het bericht aangegeven. Lees ook Lidmaatschap > Waarom lid worden? Je aanmelden via de pagina van de desbetreffende bijeenkomst is altijd vereist, zodat we weten hoeveel bezoekers we kunnen verwachten.

Planning activiteiten Fronteers

Voorlopig zijn er geen bijeenkomsten vastgelegd. Zodra we een locatie en datum geprikt hebben, wordt dat op deze pagina gemeld.

Volg ons kanaal op Slack: #evenementen

Weet jij interessante meetups, die het waard zijn te delen met leden en niet-leden van Fronteers? Laat het de commissie Marketing weten en we geven jouw bijeenkomst aandacht via onze site en social media. Of meld een bijeenkomst in het chatkanaal van Fronteers op Slack.

Verslagen en video's

Van bijeenkomsten wordt soms een kort verslag gemaakt, en tegenwoordig proberen we alle presentaties op video vast te leggen. Heb je zelf een verslag hebt geschreven, foto's gemaakt of video geschoten? Laat het ons weten, dan plaatsen we een link. De video's worden geplaatst bij de bijeenkomsten en zijn ook terug te vinden op de overzichtspagina met alle video's.

Een bijeenkomst organiseren

Door zelf een bijeenkomst te organiseren geef je front-enders uit Nederland een kijkje in de keuken van het bedrijf of de stad waar je werkt. Fronteers stelt hiervoor budget beschikbaar, zodat ook de wat minder vermogende bedrijven goed voor de dag kunnen komen. Zelf organiseren kan ook samen met een ervaren lid van de activiteitencommissie.
Fronteers zou graag nog meer activiteiten organiseren, dus we zijn op zoek naar versterking! Lijkt het je leuk om een paar keer per jaar een bijeenkomst te organiseren, dan zijn we op zoek naar jou! Ervaren vrijwilligers ondersteunen je bij het organiseren. Ook als je niet vast in de commissie wil, maar wel de kar wil trekken voor één of twee bijeenkomsten, dan kan dat! Ga naar Vereniging > Vrijwilligers voor meer informatie.