Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst bij Stichting ICTU op 4 februari 2010

Op donderdag 4 februari waren we te gast bij Stichting ICTU in Den Haag, waar ze (onder andere) werken aan de volgende versie van de Webrichtlijnen.

Raph de Rooij met een sneak preview van Webrichtlijnen, versie 2

Raph de Rooij (ICTU) vertelt over het ontstaan van de Webrichtlijnen, het kwaliteitsmodel voor websites dat bij ICTU bedacht werd. Met praktijkvoorbeelden laat hij zien waarom dit kwaliteitsmodel noodzakelijk was. Ook gaat hij in op problemen die op dit moment in de praktijk voorkomen en verbeterpunten. Tot slot geeft Raph een sneak preview van Webrichtlijnen 2.

Download deze video (OGV, 56MB)

Koen Willems over zijn WYSIWYM editor

Betekenisvolle mark-up gebruiken in je front-end is één ding, ervoor zorgen dat je content management systeem ermee om kan gaan is een tweede. Volgens Koen Willems (Gemeente Stadskanaal, Skaj Standards, Drempelvrij) zit de zwakke schakel van het cms in de editor. Als je wilt dat je webredacteuren content publiceren volgens de Webrichtlijnen, moet je zorgen dat je editor goed in elkaar zit. De huidige editors werken veelal volgens het WYSIWYG-principe ('What you see is what you get'). Koen maakte een editor die beter omgaat met de Webrichtlijnen en noemde zijn principe 'WYSIWYM'.

Download deze video (OGV, 95MB)

Fronteers kiest voor Theora, omdat we open video op het open web ondersteunen. Lees er meer over op ons blog. Met dank aan Frank Zijlstra voor het maken van de opnames.