Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst bij E-sites op 26 maart 2014

Op woensdag 26 maart is Fronteers te gast bij E-sites in Breda. Als host geeft E-sites alle aanwezigen graag een kijkje in hun nieuwe pand én de bijbehorende front-end keuken. Er is een bar met tap, frisdrank, diverse snacks en borrelhapjes.

Presentatie Tooling, open source en standaardisatie

Tijdens deze presentatie zal het front-end team, bestaande uit Boye, John en Iain, laten zien wat voor gereedschap zij zoal gebruiken en meer vertellen over diverse intern ontwikkelde tools en scripts die het ontwikkelproces vergemakkelijken. Daarnaast zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan standaardisatie en ingehaakt worden op de interne code afspraken die E-sites hanteert.
Het wordt een interactieve presentatie, met veel codevoorbeelden en demo's over:

  • code afspraken: highlighten van diverse richtlijnen en beargumentatie
  • tooling / E-sites devtools: JS errorlogger, cronitor (cronjob logger), deployment , front-end developer tool setup
  • standaardisatie: github projecten, code reviews (hoe & wat), E-sites distillery (verzameling van front-end componenten)

Je kunt veel tips en links naar tools vinden in de slides.

Presentatie Surfly

Peter van der Zee is JavaScript expert en gaat meer vertellen over Surfly, een online tool om samen over het web te surfen. Peter laat zien hoe de tool gemaakt is en hij vertelt (vast weer vol passie) over JavaScript, JS tools en parsers.
Surfly laat je web sharen door middel van open web technologieën. In dit praatje laat Peter zien waarom dit moeilijk is maar niet onmogelijk. We gaan de diepte in en kijken in naar de pijnpunten bij het "sandboxen" van een browser, sans plugins.

Programma

Het programma is als volgt:

  • 18.30 inloop
  • 19.30 presentatie door Boye Oomens, John van Hulsen en Iain van der Wiel
  • 20.30 korte pauze
  • 20.45 presentatie door Peter van der Zee
  • 21.45 borrelen

Bereikbaarheid

E-sites is gevestigd aan Reduitlaan 29, 4814 DC in Breda. Kom je met de trein, dan is het een klein kwartiertje lopen vanaf station Breda.
Download de PDF met de beste routes naar E-sites.

Aanmelden

Zoals gebruikelijk is de bijeenkomst gratis bij te wonen voor zowel leden als niet-leden. Wel is gewenst dat je jezelf opgeeft via onderstaand formulier.

Aanwezigen

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)