Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst over muziek en het web op 7 december 2016

Please note: this meetup will be held in English, there is no entry fee (but please do sign up using the form below). This time, our speakers are Adrian Holovaty, who will talk about the sheet music engine he built in JavaScript, and Sam Bellen, who can use the Web Audio API to change live audio.

De Fronteers-bijeenkomst op 7 december staat in het teken van muziek en het web, en we hebben twee interessante sprekers voor je!

Adrian Holovaty (@adrianholovaty), mede-bedenker en naamgever van het Django framework voor Python, maakte de tool Soundslice, waarmee je muziek kunt leren.

Sam Bellen (@sambego) is gitarist en gebruikte de Web Audio API om effecten toe te passen op zijn gitaarspel.

Programma

  • 18:00 inloop (er is eten aanwezig!)
  • 19:00 introductie door Fronteers
  • 19:10 Adrian Holovaty - Lessons learned building a JavaScript sheet music engine
  • 20:00 pauze
  • 20:30 Sam Bellen - Changing live audio with the Web Audio API
  • 21:15 borrel

Adrian Holovaty - Lessons Learned Building A JavaScript Sheet Music Engine

Adrian Holovaty was gek genoeg om een dynamische bladmuziek rendering engine te bouwen in JavaScript en HTML5. Het heet Soundslice, en in deze talk zal hij je overweldigen met een hoop praktische tips, die hij ‘the hard way’ leerde tijdens het bouwen ervan. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij <canvas> hacks, benaderingen van JavaScript, Service Worker workarounds, ideeën over UI en meer.

Sam Bellen - Changing live audio with the Web Audio API

Als gitaarspeler gebruikt Sam meestal enkele effect-pedalen om het geluid van zijn gitaar aan te passen. Hij vroeg zich af of het mogelijk was om deze effecten na te maken met de web-audio-api. Het blijkt zeker mogelijk te zijn.
Deze talk geeft je een korte introductie in het gebruiken van de web-audio-api, en de bijhorende audio-nodes, om zo een enkele basis-effecten te maken.

Studio met opgestelde camera's

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Desmet Studio's in Amsterdam. Op deze legendarische plek zat vroeger een theater, daarna een bioscoop en nu al jaren een serieus mediabedrijf. Er worden vele radio- en televisieprogramma's opgenomen.

Bereikbaarheid

Desmet Studio's is gevestigd in Amsterdam aan de Plantage Middenlaan (routebeschrijving).

Meld je aan voor de bijeenkomst over muziek en het web op 7 december 2016

Ik kom met

Wie komen er nog meer? (35/100)

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)