Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst bij Schiphol op 29 september 2016

Thema: de uitdagingen van front-end in high demand

In het hoofdgebouw van Schiphol Group wordt donderdag 29 september een bijeenkomst gehouden voor front-end developers en andere geïnteresseerden. Tijdens deze dag worden vanuit verschillende hoeken de uitdagingen van front-end in high demand omgevingen belicht. En uiteraard stilgestaan bij de vraag hoe je deze het hoofd kunt bieden. Dit gebeurt aan de hand van drie presentaties.

Tijdens de avond wordt de allerlaatste Fronteers Conference 2016 ticket verloot!

Het programma

  • 18:00 inloop met dinerbuffet en een drankje
  • 19:00 introductie door Arjen Geerse
  • 19:10 Tamara Forza: Component Driven JavaScript
  • 19:30 Ischa Gast: ***Flawless CSS
  • 19:50 korte pauze
  • 20:10 🎁 verloting allerlaatste ticket Fronteers Conference 2016! 🎫
  • 20:20 Joost Lubach: Pinch
  • 21:00 borrel

introductie door Arjen Geerse

Tamara Forza: Component Driven JavaScript

Deze presentatie is in het Engels. In de beta-website van Schiphol wordt gebruik gemaakt van een set eigen componenten, die samenwerken met een pub/sub-systeem. Tamara vertelt over de ontwikkeling en het gebruik van deze componenten.

Ischa Gast: ***Flawless CSS

De weg naar vlekkeloze CSS met een team van 8 front-enders op dezelfde codebase.

Joost Lubach: Pinch

Pinch geeft een vernieuwende draai aan datamodellering door middel van interactief visueel programmeren. Dit vereist een zeer krachtige maar ook veelzijdige UI. Joost vertelt over hoe hij Web Workers inzet in een React / Flux-omgeving om de UI van Pinch zo snel mogelijk te maken, en gebruikers toch alle kracht van een spreadsheetprogramma te bieden.

Eten en drinken

Geen tijd om na je werk nog ergens een hapje te gaan eten? Geen nood: er staat vanaf 18:00 uur een lekker buffet voor je klaar. De entree is natuurlijk gratis (en het buffet ook!).

Bereikbaarheid

Schiphol Group is gevestigd in het Schipholgebouw. Het adres is Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol. Parkeren kan gratis in P22, de receptie van het Schipholgebouw kan de uitrijkaart activeren. Doe dit gelijk zodra je arriveert. In P22 is ook een oplaadpaal voor elektrische auto's.

Met het openbaar vervoer kun je per trein arriveren op Schiphol. Vanaf Schiphol Plaza loop je in circa 10 minuten naar het Schipholgebouw. Daarnaast rijden er diverse bussen naar bushalte Schipholgebouw.

Vragen? Opmerkingen?

Neem contact op met de activiteitencommisie

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)

Meld je aan voor de bijeenkomst bij Schiphol Group op 29 september 2016

Ik kom met