Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Meetup bij E-sites over CSS op dinsdag 24 januari 2017

Op dinsdag 24 januari 2017 is Fronteers weer te gast bij E-sites in Breda, voor een meetup met CSS als thema. We hebben twee Nederlandstalige talks, van Iain van der Wiel en Bram Smulders. De bijeenkomst is gratis voor leden en niet-leden, en we zorgen voor iets lekkers te eten!

Programma

  • 18:00 · Inloop met eten
  • 18:50 · Introductie en welkomstwoord
  • 19:00 · Talk 1: Iain van der Wiel - Voorkomen van complexiteit in je CSS
  • 19:45 · Pauze
  • 20:00 · Talk 2: Bram Smulders - Atomic design met Pattern Lab
  • 20:45 · Borrel

Talk 1: Voorkomen van complexiteit in je CSS | Iain van der Wiel (slides)

Iain van der Wiel

Heb jij wel eens !important in je CSS moeten toepassen? Heb je wel eens problemen gehad met de cascade? Of met inheritance? Of met specificity? Iain denkt dat iedereen die ooit met CSS bezig is geweest, wel minstens één van deze vragen met een volmondig 'JA' kan beantwoorden.

In deze talk toont hij een aantal CSS-methodieken die jou en je team kunnen helpen met het managen van de complexiteit en onderhoudbaarheid van je stylesheets. Onder andere BEM, ITCSS en OOCSS passeren de revue.

Iain van der Wiel (@iain_vdw) is Senior Front-End Developer bij E-sites. Hij is gefascineerd door het web en de invloed die het web heeft op ons leven. Iain maakt met HTML5, CSS3 en JavaScript gebruiksvriendelijke en toegankelijke websites en webapplicaties.

Talk 2: Atomic design met Pattern Lab | Bram Smulders (slides)

Bram Smulders

In de wereld van responsive web design moeten we voorbij het traditionele full-page, top-down designproces kijken. Het principe van ‘atomic design’ helpt ons om design op te splitsen in gescheiden lagen. Startend vanuit de kleinste (atomische) elementen, die de moleculen en organismen vormen, voegen we die uiteindelijk samen in oneindig veel paginalayouts.

Door Pattern Lab te gebruiken, geeft Bram deze filosofie vorm in een uitgebreid systeem voor styleguides en documentatie.

Bram Smulders (@bramsmulders) is Lead Front-End developer bij Colours. Met een sterke focus op accessibility en progressive enhancement maakt hij rijke online ervaringen met HTML5, CSS3 & JavaScript.

Het E-café bij E-sites in

Locatie

E-sites
Reduitlaan 29
4814DC Breda

https://www.e-sites.nl/

Route plannen met Google Maps

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)