Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Meetup bij Netvlies over performance, teams en data-analyse

Op woensdag 12 april 2017 is Fronteers weer te gast bij Netvlies in Breda, voor een meetup met als thema's performance, zelfsturing en de uitdagingen bij het verzamelen van customer journey data. We hebben drie Nederlandstalige talks, van Jelmer de Maat, Jeroen Ooms en Erik Driessen. De bijeenkomst is gratis voor leden en niet-leden, en Netvlies zorgt voor broodjes en soep!

Programma

  • 17:45 · Inloop met eten
  • 18:45 · Introductie en welkomstwoord
  • 19:00 · Talk 1: Jelmer de Maat - The importance of performance
  • 19:45 · Pauze
  • 20:00 · Talk 2: Jeroen Ooms - Front-enders en zelfsturing
  • 20:45 · Pauze
  • 21:00 · Talk 3: Erik Driessen - Uitdagingen bij het verzamelen van customer journey data
  • 21:45 · Borrel

Talk 1: The importance of performance
Jelmer de Maat

Performance is hip, maar hoe belangrijk is performance nu echt voor de verschillende oplossingen die je ontwikkelt? Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van bezoekers een mobiele website verlaat als pagina’s langer dan 3 seconden moeten laden. Hoe is dit eigenlijk goed te meten en wat kun je daarna met de resultaten doen? Performance valt onder verschillende disciplines, dus wat kan jij als front-ender hier specifiek aan bijdragen om snel resultaat te boeken?

Talk 2: Front-enders en zelfsturing
Jeroen Ooms

Incentro in Rotterdam is vorig jaar gestart met zelfsturing op team niveau. Jeroen Ooms vertelt over de ervaring die het inmiddels 12-koppige team dat voornamelijk uit front-enders bestaat heeft opgedaan, wat ze nu doen en wat ze hebben geleerd.

Talk 3: Uitdagingen bij het verzamelen van customer journey data
Erik Driessen

5 jaar geleden begon ik als developer bij een online marketing bureau. Kort daarna switchte ik naar web analytics. Mijn mind-set veranderde van "waarom komt er zo laat nog een Google Analytics briefing op m'n bord" naar "hoe heb ik ooit iets kunnen maken zonder het te willen meten?". Hoe richt je data in om je website te kunnen verbeteren? En is het in de steeds complexere multi-screen wereld tijd voor een ‘data-first approach to UX’?

Locatie

Netvlies
Prinsenkade 8
4811VB Breda

https://www.netvlies.nl/

Route plannen met Google Maps

Meld je aan voor de meetup bij Netvlies op woensdag 12 april 2017

Ik kom met

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)