Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Meetup bij Teamleader op woensdag 27 september 2017

Op woensdag 27 september 2017 vliegt Fronteers België er terug in met onze tweede meetup. Ditmaal zijn we te gast bij Teamleader in Gent. De talks worden voorzien door Roel Van Gils en Thomas Coopman. De bijeenkomst is gratis voor leden en niet-leden, en Teamleader zorgt voor iets lekkers te eten!

Programma

  • 18:00 · Inloop met eten
  • 18:50 · Introductie en welkomstwoord
  • 19:00 · Talk 1: Roel Van Gils - WAI-ARIA: De Renaissance
  • 19:45 · Pauze
  • 20:00 · Talk 2: Thomas Coopman - Front-end microservices
  • 20:45 · Borrel

Talk 1: WAI-ARIA: De Renaissance

ARIA wordt 11. Op 26 september 2006 zag de eerste Working Draft van deze specificatie voor Accessible Rich Internet Applications het levenslicht. In 2014 studeerde ARIA trots af als 'W3C Recommendation', maar browser vendors en front-end developers namen haar niet bepaald ernstig. ARIA ging bovendien lang gebukt onder een zware identiteitscrisis.

Maar ARIA is een taaie tante en vocht terug! Nu het beest getemd is en de ondersteuning door browsers en screenreaders eindelijk vorm heeft gekregen, wordt het hoog tijd om te leren hoe je haar op een slimme manier inzet.

In deze talk leer je wanneer je ARIA wel én niet moet gebruiken, en hoe je je website of app met een minimale inspanning maximaal toegankelijk kan maken voor gebruikers van assistive technology.

Roel Van Gils (@roelvangils) is een freelance Inclusive Design & Accessibility Expert.

Talk 2: Front-end microservices: Avoiding the frontend monolith

Op de backend is de monolith al een hele tijd "not done". Er bestaan een heleboel technieken en good practices om de monolith te vermijden, we kennen allemaal de microservices.

Maar wat met de frontend? Gaan we onze single page applications ook als monolith bouwen?
In deze talk bekijken we enkele mogelijkheden om de frontend monolith te vermijden. Welke problemen duiken hierbij op en hoe kunnen we deze problemen oplossen?

Thomas Coopman (@tcoopman) is een Front-end consultant actief binnen Teamleader.

Locatie

Teamleader
Dok Noord 3A/101
9000 Gent

Het Teamleader kantoor kan je vinden aan de R40, aan de eerste ingang van Dok-Noord als je uit de richting van de Dampoort komt. Het bevindt zich op de eerste verdieping van het gebouw.

Kom je te voet?

Zoek op de R40 aan het water de ingang naar Dok-Noord waar het bord “OWS” hangt en ga daar de eerste zijdeur binnen. Ga vervolgens één verdieping omhoog en ga rechts ons kantoor binnen.

Kom je met de auto?

Dan kan je via de Sassevaartstraat de ondergrondse parking van Dok-Noord bereiken. Parkeer en verlaat de deur achteraan links in de parking en ga 2 verdiepingen omhoog. Ons kantoor bevindt zich dan aan je rechterkant.

https://public.teamleader.beRoute plannen met Google Maps

Meld je aan voor de meetup bij Teamleader op woensdag 27 september 2017

Ik kom met

Aanmeldingen (42 van de 50)

(Verborgen ter bescherming van de privacy van de deelnemers)