Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Inventarisatie interesse Fronteers broodfonds

Als zelfstandige met of zonder personeel zijn er een hoop verzekeringen die je wel of niet voor jezelf kunt afsluiten. Eén van de meest bekende waar je als werknemer misschien nooit bij stilgestaan zult hebben is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Als werknemer ben je hier tegen bij wet beschermd. Als je een tijdelijk of vast contract hebt en je voor langere tijd ziek wordt, betaalt je werkgever je loon maximaal 2 jaar lang door. Je ontvangt dan minstens 70% van je laatstverdiende loon.

Als zelfstandige dien je dit uiteraard zelf te regelen. Er zijn een heleboel verzekeringsmaatschappijen die hiervoor verzekeringen aanbieden. Probleem bij een hoop van deze verzekeringen is dat ze vaak duur zijn en het soms een strijd kan zijn alsnog te krijgen waar je denkt recht op te hebben.

Als alternatief hiervoor is een tiental jaar geleden het eerste broodfonds opgericht. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis. Meer informatie over het hoe en waarom vind je op de website van het broodfonds .

Voor nu willen we graag inventariseren hoeveel Fronteersleden geïnteresseerd zouden zijn om aan zo’n broodfonds deel te nemen. Voor een eerste informatieronde zouden we minstens 20 geïnteresseerden moeten hebben. Het broodfonds kan maximaal 50 deelnemers bevatten.

Heb je interesse? Vul dan dit Google Form even in. We houden je dan op de hoogte en mocht het tot een eerste informatiebijeenkomst komen dan ontvang je daarvoor een uitnodiging.

Workshop Datavisualisatie met Nadieh Bremer en nieuwe commissieleden gezocht

In april presenteert de workshopcommissie met trots een nieuwe workshop over datavisualisatie, met niemand minder dan Nadieh Bremer (die je onder andere kunt kennen van haar talk op Fronteers 2016). Ook zoeken we nieuwe leden voor onze commissie.

Workshop “Datavisualisatie” met Nadieh Bremer

Met de enorme hoeveelheid programma's waarmee je tegenwoordig data kan visualiseren, is het erg makkelijk om vast te komen in je grafiekkeuzes. Altijd maar weer gaan voor de staaf of lijn diagram, zonder echt na te denken over effectiviteit. Tijdens deze workshop zal Nadieh je leren hoe je een meer creatieve en praktische benadering kan nemen in het design van data visualisatie.

Nadieh Bremer voor het enorme projectiescherm van Tuschinski

Nadieh Bremer tijdens Fronteers 2016

Nadieh is opgeleid als sterrenkundige, werkte jaren als data-scientist in het bedrijfsleven en is als freelancer gespecialiseerd in de creatieve kant van datavisualisatie. Ze was afgelopen jaar te gast op het Fronteers-congres en gaf daar de fantastische talk Hacking the visual norm.

De workshop zal plaatsvinden op 28 april in Utrecht. We hebben ruimte voor 12 deelnemers. Kosten zijn €250 voor niet-leden of €150 voor leden, inclusief lunch, drankjes en versnaperingen.

Aanmelden kan vanaf nu via het aanmeldformulier.

Workshops over CSS voor grote sites en ECMAScript 2015

Wil je al eerder werken aan het vergroten van je kennis? We hebben in februari en maart workshops over CSS voor grote websites (met Hans Grimm) en ES2015 (met Chiel Kunkels).

Voor deze workshops, met dezelfde prijs en locatie, zijn op het moment van schrijven nog 6 (CSS) en 2 (ES2015) plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met inschrijven! Vragen over de inhoud van deze workshops? Stel ze op Slack of neem contact op.

Nieuwe commissieleden gezocht

Per 1 april zal onze tijdelijke voorzitter Hidde de Vries de commissie verlaten en we zijn daarom op zoek naar nieuw bloed!

Vind je het leuk om workshops zoals deze te helpen organiseren? Wil je meedenken over onderwerpen, met sprekers communiceren en potentiële deelnemers enthousiasmeren voor het bezoeken van een workshop? Dit is een goed moment om bij de workshopcommissie te komen: er is voor dit jaar namelijk begroot op het organiseren van enkele internationale workshop. Het organiseren daarvan zal in de komende maanden plaatsvinden. Neem contact op met de workshopcommissie voor aanmelding of meer informatie.

Front-enders gezocht voor de Dutch Blockchain Hackathon

Van 10 t/m 12 februari wordt de Dutch Blockchain Hackathon in Groningen georganiseerd. Hier zullen 50 teams in 5 verschillende tracks proberen innovatieve oplossingen te bedenken voor diverse uitdagingen die door de organisatie zijn opgesteld.
EBPI, dat deelneemt met drie teams, is nog op zoek naar front-end developers om hun teams te versterken.

Johan Mastenbroek en Ralph Verhelst van EBPI zijn druk bezig met het samenstellen van de teams, bestaande uit mensen met diverse expertises. EBPI zal, zoals gezegd, met drie teams aan de hackathon deelnemen. De tracks waaraan zij zullen gaan deelnemen zijn:

  • Reinventing Government
  • International Trade & Entrepreneurship
  • Future of Pensions

De specifieke “cases” binnen deze tracks zijn nog niet helemaal duidelijk, maar zullen waarschijnlijk binnenkort bekend worden.

Bij het samenstellen van de teams kwamen Johan en Ralph erachter dat ze onvoldoende front-end developers kennen om alle teams te voorzien van de benodigde expertise op dit vlak. And that’s where we come in!

Waarom zou je mee doen?

Daarover kunnen we Johan en Ralph het beste zelf aan het woord laten.
“De Dutch Blockchain Hackathon is een zeer interessant evenement waar we met circa 50 andere (internationale) teams een begin maken met de oplossingen voor de zeer nabije toekomst!”

“Onze teams verzamelen donderdagavond in Groningen en zullen feestelijk van start gaan. De hackathon zelf begint vrijdag 10 februari en eindigt zondag 12 februari met een mooi feestje. Maandagmorgen zullen we het hotel in Groningen verlaten.”

“Het wordt een fantastische ervaring waar je niet alleen zelf veel van kunt leren, maar waarbij je ook je eigen kennis en ervaring kunt overdragen aan studenten en collega’s van andere organisaties.”

“De reis – we gaan lekker met de trein – en het verblijf worden voor je geregeld! We zouden graag in contact komen met front-enders, die een goede kennis van JavaScript hebben, om onze teams te versterken. Mensen die callback functies en promises snappen. Heb je daarnaast ook nog kennis van één, of meerdere, van de “grotere” JS-frameworks, als AngularJS, ReactJS of MeteorJS dan is dat helemaal mooi meegenomen.”

Hoe meld je je aan?

Dus lijkt het je tof om een weekend lang samen te werken aan de cases, lekker te geeken aan de blockchain en je front-end expertise te delen? Mail dan naar info@ebpi.nl ter attentie van Johan en Ralph. Zij nemen dan weer contact met je op om een en ander verder te regelen.