Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

15% korting op de Angular conferentie NG-NL, 16 maart 2017 in Amsterdam

Op 16 maart organiseert Xebia voor de derde keer haar Angular conferentie NG-NL in ‘t Sieraad te Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 15% korting op de conference day.

Thema 2017: Steam up your Angular, learn from world’s best.

NG-NL is dé conferentie om bij te wonen als je als developer meer wilt weten over Angular 2. NG-NL wordt inmiddels door Google erkend als een van de betere Angular conferenties wereldwijd. NG-NL biedt verschillende tracks, hands-on workshops en interactieve sessies door nationale en internationale Angular experts.

Enkele sprekers:

Todd Motto

Angular's Reactive Forms: the hero we need but not the one we deserve.
Todd is een front-end engineer uit England. Hij is wereldwijd een bekende spreker en Angular specialist. In zijn sessie vertelt hij meer over de krachtige API van Angular (2) reactive forms.

Pete Bacon Darwin

Pete maakt sinds 2012 deel uit van het Angular core team en werd in November 2014 Angular team lead. Hij heeft diverse boeken geschreven over AngularJS en geeft wereldwijd lezingen op het gebied van Angular. Pete is tevens co-organiser van AngularConnect.
Pete vertelt samen met George Kalpakas tijdens zijn sessie meer over de transitie van Angular 1 naar 2 zonder je applicatie volledig te moeten herschrijven.

Joe Eames

Joe is een is a front-end specialist en heeft inmiddels met elke grotere Microsoft Language gewerkt. Zijn hart blijft echter uitgaan naar JavaScript. Joe is een welbekende blogger, spreker en organiseert o.a. ng-conf en AngularJS conference. Ook is Joe een vast panellid bij het JavaScript Jabber and Adventures onderdeel van Angular podcasts.

Thema's die tijdens NG-NL aan het licht komen:

  • RxJS
  • Ecosystem
  • Testing
  • Mobile
  • GraphQL
  • Apollo
  • NativeScript
  • en meer... allemaal met een focus op Angular (2)

Bekijk het volledige programma op ng-nl.org

Ledenkorting

De 15% korting is geldig op een conferentie ticket.

Deelnemen?

Er is een beperkt aantal tickets en kortingscodes beschikbaar.
Bestel je ticket via ng-nl.org en gebruik de volgende kortingscode.
5982_Fronteers_NGNLconf

Inventarisatie interesse Fronteers broodfonds

Als zelfstandige met of zonder personeel zijn er een hoop verzekeringen die je wel of niet voor jezelf kunt afsluiten. Eén van de meest bekende waar je als werknemer misschien nooit bij stilgestaan zult hebben is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Als werknemer ben je hier tegen bij wet beschermd. Als je een tijdelijk of vast contract hebt en je voor langere tijd ziek wordt, betaalt je werkgever je loon maximaal 2 jaar lang door. Je ontvangt dan minstens 70% van je laatstverdiende loon.

Als zelfstandige dien je dit uiteraard zelf te regelen. Er zijn een heleboel verzekeringsmaatschappijen die hiervoor verzekeringen aanbieden. Probleem bij een hoop van deze verzekeringen is dat ze vaak duur zijn en het soms een strijd kan zijn alsnog te krijgen waar je denkt recht op te hebben.

Als alternatief hiervoor is een tiental jaar geleden het eerste broodfonds opgericht. In een broodfonds ondersteun je elkaar op vrijwillige en gelijkwaardige basis. Meer informatie over het hoe en waarom vind je op de website van het broodfonds .

Voor nu willen we graag inventariseren hoeveel Fronteersleden geïnteresseerd zouden zijn om aan zo’n broodfonds deel te nemen. Voor een eerste informatieronde zouden we minstens 20 geïnteresseerden moeten hebben. Het broodfonds kan maximaal 50 deelnemers bevatten.

Heb je interesse? Vul dan dit Google Form even in. We houden je dan op de hoogte en mocht het tot een eerste informatiebijeenkomst komen dan ontvang je daarvoor een uitnodiging.

Workshop Datavisualisatie met Nadieh Bremer en nieuwe commissieleden gezocht

In april presenteert de workshopcommissie met trots een nieuwe workshop over datavisualisatie, met niemand minder dan Nadieh Bremer (die je onder andere kunt kennen van haar talk op Fronteers 2016). Ook zoeken we nieuwe leden voor onze commissie.

Workshop “Datavisualisatie” met Nadieh Bremer

Met de enorme hoeveelheid programma's waarmee je tegenwoordig data kan visualiseren, is het erg makkelijk om vast te komen in je grafiekkeuzes. Altijd maar weer gaan voor de staaf of lijn diagram, zonder echt na te denken over effectiviteit. Tijdens deze workshop zal Nadieh je leren hoe je een meer creatieve en praktische benadering kan nemen in het design van data visualisatie.

Nadieh Bremer voor het enorme projectiescherm van Tuschinski

Nadieh Bremer tijdens Fronteers 2016

Nadieh is opgeleid als sterrenkundige, werkte jaren als data-scientist in het bedrijfsleven en is als freelancer gespecialiseerd in de creatieve kant van datavisualisatie. Ze was afgelopen jaar te gast op het Fronteers-congres en gaf daar de fantastische talk Hacking the visual norm.

De workshop zal plaatsvinden op 28 april in Utrecht. We hebben ruimte voor 12 deelnemers. Kosten zijn €250 voor niet-leden of €150 voor leden, inclusief lunch, drankjes en versnaperingen.

Aanmelden kan vanaf nu via het aanmeldformulier.

Workshops over CSS voor grote sites en ECMAScript 2015

Wil je al eerder werken aan het vergroten van je kennis? We hebben in februari en maart workshops over CSS voor grote websites (met Hans Grimm) en ES2015 (met Chiel Kunkels).

Voor deze workshops, met dezelfde prijs en locatie, zijn op het moment van schrijven nog 6 (CSS) en 2 (ES2015) plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met inschrijven! Vragen over de inhoud van deze workshops? Stel ze op Slack of neem contact op.

Nieuwe commissieleden gezocht

Per 1 april zal onze tijdelijke voorzitter Hidde de Vries de commissie verlaten en we zijn daarom op zoek naar nieuw bloed!

Vind je het leuk om workshops zoals deze te helpen organiseren? Wil je meedenken over onderwerpen, met sprekers communiceren en potentiële deelnemers enthousiasmeren voor het bezoeken van een workshop? Dit is een goed moment om bij de workshopcommissie te komen: er is voor dit jaar namelijk begroot op het organiseren van enkele internationale workshop. Het organiseren daarvan zal in de komende maanden plaatsvinden. Neem contact op met de workshopcommissie voor aanmelding of meer informatie.