Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Online meetup met Rachel Andrew en Darice de Cuba

Vrijdag 19 juni organiseren we onze allereerste online bijeenkomst! We hebben een korte workshop, 2 talks én een quiz in de planning staan.

De bijeenkomst begint om 19:00 en is gratis en voor iedereen toegankelijk. Henri Helvetica zal de rol van gastheer op zich nemen, Rachel Andrew zal ons leren over CSS-specificaties en ons bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen in CSS, en Darice de Cuba zal een talk geven over inclusive design.

Het volledige programma en overige informatie kun je vinden op onze bijeenkomstpagina en op Meetup.

De livestream is vanaf 18:45 te volgen via Youtube.

Vier de Dag van Front-end Development virtueel mee

Zaterdag 4 april vieren we weer Dag van Front-end Development. We doen dit keer digitaal, onder andere met een front-end pubquiz. Vier jij als front-end developer deze dag met ons mee?

Om 20:00 uur openen de deuren van onze virtuele zaal en kan iedereen die dat wil joinen via Google Meet. Vervolgens zullen we om 20:20 uur met z'n allen proosten op ons mooie werk. Let op: het is wel 'BYOD': bring your own drink. Aansluitend begint de front-end pubquiz, die we zullen spelen via de app Kahoot. Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen!
Let op: voor de beste ervaring is het handig om twee devices te gebruiken. Een waarop je Google Meet hebt en de vragen van de pubquiz kunt zien en een met Kahoot. Kahoot toont namelijk de vragen niet, alleen antwoord-opties.

English
April 4th is Day of Front-end Development and we will celebrate this with an online meeting and a front-end pub quiz. We will open our virtual doors at 20:00h and we will toast to our beautiful line of work at 20:20h. You can join our Google Meet. Please remember, it's 'BYOD': bring your own drink. After our toast we will start a front-end pubquiz, which we will play with the app Kahoot. This quiz will be in English and of course there will be prizes to win.
Note: it's best to have two devices available to play the pub quiz. One with the Google Meet where we will share the questions and one with Kahoot, because Kahoot only shows available answers, not the questions.

Ledenkorting voor masterclass Vue.js

Op donderdag 14 en vrijdag 15 mei organiseert De Voorhoede een Vue.js Masterclass in Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 10% korting op deze Masterclass. In een tweedaagse workshop leer je alles wat je moet weten om een snelle en volwaardige web app te bouwen met Vue.

Vue.js (vuejs.org) is één van de populairste JavaScript frameworks om web apps mee te bouwen. En dat is logisch. Vue is toegankelijk omdat het dichtbij de webstandaarden blijft. Het is een compleet framework, met een groot ecosysteem dat je ondersteunt bij het bouwen van complete web apps.

In de tweedaagse workshop van de Voorhoede bouw je je 'eigen versie van Slack' met Vue. Van basisconcepten tot geavanceerde patronen en hoe je jouw Vue app naar productie krijgt.

Dag 1 - Introductie in Vue:

De masterclass begint met de basisconcepten van Vue; werken met componenten, hun levensduur, eigenschappen, methodes en content slots; het managen van data en state; en animaties in Vue.

Dag 2 - Gevorderd in Vue:

Je leert hoe je opschaalt en je Vue app inricht voor productie; met vue-cli, vue-router, single file components en smart vs dumb components; je leert state management met Vuex; maakt gebruik van async actions om APIs te koppelen; en leert over error handling en optimaliseren van je app.

Praktisch

De masterclass zal gehouden worden op 14 & 15 mei en vindt in principe plaats op het kantoor van de Voorhoede op de Rijnsburgstraat 9 in Amsterdam. Mochten de huidige omstandigheden daar om vragen dan zullen we dit naar een online workshop aanpassen; de workshop gaat dus sowieso door! Fronteers-leden krijgen 10% korting op de prijs van de masterclass (zonder korting is deze €399 voor één dag, of €599 voor beide dagen). Bij de toegang zijn koffie, lunch, en een drankje na afloop inbegrepen. Meer informatie is te vinden op de website van de masterclass.

Mocht je gebruik willen maken van deze korting, stuur dan een e-mail naar het bestuur. Zoals gebruikelijk geldt deze actie alleen voor leden die op dit moment al lid zijn.