Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Fronteers zomerborrel

Op vrijdag 25 augustus houdt Fronteers voor leden en niet-leden een gezellig diner bij Bucks BBQ in Utrecht! De perfecte gelegenheid om bij te praten en vakantieverhalen te delen met mede-frontend ontwikkelaars, onder het genot van lekker eten en drinken.

Voor deze zomerse tegenhanger van de nieuwjaarsborrel neemt Fronteers de drankjes voor haar rekening. Het eten is voor eigen rekening en komt uit op 25,50 euro per persoon, en ook voor mensen die liever vegetarisch eten zal er keuze genoeg zijn.

Laat je weten of je komt? Vul het aanmeldingsformulier in voor 18 augustus. Let op: er is beperkt plaats, dus wacht er niet te lang mee! :)

Workshops! Wees er snel bij!

Tijd voor iets nieuws? Meld je aan voor de workshop Progressive Enhancement of Service Workers.

In augustus en september hebben we weer toffe workshops in Utrecht die je niet wilt missen!

Progressive Enhancement

Met de vele browsers, apparaten en gebruikers is niks zeker. Hoe garanderen we dat de websites en applicaties die we bouwen in alle situaties werken? Progressive Enhancement is een manier van bouwen om websites zeer robust te maken. Wilfred Nas laat zien waarom Progressive Enhancement belangrijk is en hoe je het toepast.

De workshop is 18 augustus. Lees meer op Progressive Enhancement en meld je snel aan!

Service workers, de motor van de Progressive Web App

Samen met Anne en Jurgen van De Voorhoede neem je een duik in Service Workers. Wil je een website offline beschikbaar maken of de performance verbeteren? Misschien ben je een web applicatie aan het bouwen en wil je push notifications laten zien of op de achtergrond data synchroniseren. Dat en nog veel meer kan je doen met Service Workers!

Let op: enige ES2015/ES6 kennis is vereist.

Lees meer op Service Workers en meld je aan. De workshop vindt plaats op 15 september.

Meld je nu aan voor de nieuwe workshops

De komende maanden staan er weer boeiende workshops op het programma. Meld je gauw aan als je een deep dive wilt nemen in service workers, inclusive design of WebGL!

Service Workers 101

Anne en Jurgen van De Voorhoede nemen je mee op een ontdekkingstocht naar Service Workers. Een Service Worker is een script dat op de achtergrond in je browser draait, waarmee je dingen kan doen zonder dat je een webpagina of gebruikersinteractie nodig hebt. Push notifications, background synchronisatie, offline, performance en meer onderwerpen komen om de hoek kijken in deze workshop waarvoor degelijke kennis van ES6 vereist is.

Meld je gauw aan, want de workshop vindt al snel plaats: vrijdag 2 juni. Lees de gedetailleerde beschrijving op Service Workers 101 of meld je direct aan.

Inclusive Design & Accessibility

Hoe zorg je voor optimaal gebruiksgemak voor je blinde bezoekers? Wat is WAI-ARIA en wanneer gebruik je het? Wat is voldoende kleurcontrast? Is semantische HTML gebruiken niet gewoon genoeg? Peter van Grieken neemt je mee in het beantwoorden van deze en nog veel meer vragen in Inclusive Design & Accessibility.

De workshop vindt plaats op vrijdag 30 juni. Vind alle details op Inclusive Design & Accessibility.

Practical WebGL with three.js

Mocht je eind juli nog niet op het strand liggen, kom dan naar Practical WebGL with three.js. Martin Splitt laat je van alles zien van de mogelijkheden met 3D en WebGL.

Meer details vind je op Practical WebGL with three.js. Deze workshop vindt plaats op vrijdag 28 juli. Let op: de workshop wordt in het Engels gegeven!

Traditiegetrouw hebben alle workshops plaats in Utrecht.