Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Communicatie tussen design en development

  • Reinier Ladan
  • 25 februari 2008

Fronteers-lid Reinier Ladan zoekt naar front-end programmeurs die hij voor zijn afstudeerscriptie kan interviewen. Hieronder staat zijn boodschap.

Het web is veranderd. Interactieve websites heten tegenwoordig Rich Internet Applications en Web 2.0 is geen modeverschijnsel meer. Steeds meer interactie vindt plaats binnen een webpagina zonder naar een andere url te springen. Ook de methodiek van het ontwikkelen van zulke producten en diensten is veranderd. Alles moet 'agile' en met veel iteraties en uiteraard alles in Beta.

Maar is de communicatie tussen designers en ontwikkelaars nog wel helder? Komt alles wat de designer heeft bedacht ook goed aan bij de ontwikkelaar? En snapt de ontwikkelaar dan ook meteen hoe een en ander te bouwen? Over dit raakvlak tussen interactiondesigners en front-end developers gaat mijn scriptie. Ik zoek front-end developers die hieraan willen meewerken. Hoe? Ik kom graag twee keer langs. De eerste keer om een interview van maximaal een uur af te nemen met vragen over de huidige flow van design naar front-end development binnen het bedrijf en mogelijke verbeteringen in de communicatie. Een tweede keer kom ik graag langs om mijn bevindingen en verbetervoorstellen voor te leggen en daarover te discussiëren.

Ik hoop hiermee een methodiek te ontwikkelen waarmee designers en front-end developers op 1 lijn komen te liggen als het gaat om het ontwikkelen van RIA's en web 2.0 producten.

Interesse? Mail me op reinierl@gmail.com of bel met 0624872725. Mijn dank is groot!

Reacties

1 Reinier op 26-02-2008 om 11:26 uur:
Er zijn een aantal reacties gekomen, maar er is nog wel plek in mijn agenda om Fronteers te interviewen. Wil je dus meewerken aan deze scriptie, schroom niet, en mail! :-)
Plaats een reactie