Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Fronteers congres

Zoals bekend heeft de Algemene Ledenvergadering afgelopen september besloten dat de eerstvolgende ALV zal worden opgeluisterd door een congres. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in gang gezet, en er begint een klein beetje duidelijkheid te komen. De gegevens hieronder zijn nog niet helemaal 100% zeker, maar het is wellicht verstandig alvast een aantekening in je agenda te maken en je baas op de hoogte te stellen. Bovendien willen we graag je mening weten over de inhoud.

  • Wanneer? Donderdag 11 en vrijdag 12 september
  • Waar? Pakhuis De Zwijger te Amsterdam, net als vorig jaar
  • Wat? Op dit moment zijn we nog met het programma bezig, en we willen daarover graag jouw input (zie onder).
  • Kosten? In tegenstelling tot vorig jaar zullen er kosten verbonden zijn aan het congres. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar Fronteers-leden krijgen in elk geval korting.

Aansluitend aan dit congres zal de Fronteers Algemene Ledenvergadering plaatsvinden; naar het zich laat aanzien op vrijdag 12 september na afloop van het congres. Hierover volgen nog nadere mededelingen zodra er meer bekend is. Uiteraard zal de ALV gratis toegankelijk zijn voor alle Fronteers-leden.

Wat het programma van het congres betreft: hierover is de congres-organisatie nog in conclaaf. Op dit moment neigen we naar een sterke JavaScript-component, aangezien er veel interesse in deze schitterende taal is.

Niettemin zijn nog lang niet alle puntjes op de i gezet, en daarom zouden we graag jouw mening weten. De vraag voor vandaag is dan ook: wat voor sessies zou je graag op het congres zien? Onderwerpen? Vorm? Sprekers? Andere opmerkingen?

Reacties

1 Sander A op 19-03-2008 om 01:26 uur:
Heb er nu al zin in ;-)


Enkele mogelijke onderwerpen/sprekers/panelleden:

= Flash en toegankelijkheid =
- Jeroen Wijering JW Media Player
- Bobby van der Sluis SWFObject 2.0
- Mark Wubben sIFR

= JavaScript libraries =
- voors/tegens
- verschillen tussen libraries

= CSS3 =
Nieuwe aspecten zoals de Advanced Layout Module: http://www.w3.org/TR/2007/WD-css3-layout-20070809/
2 Edwart Visser op 19-03-2008 om 16:25 uur:
Misschien een spreker van Yahoo! uitnodigen om meer te vertellen over de achtergrond van Javascript / YUI (Douglas Crockford, Nate Koechley, Christian Heilmann)...

Niet om de YUI library aan te moedigen, maar om het gebruik van libraries te onderbouwen.

Staan wel een aantal interessante presentaties op de site van Yahoo! (www.yuiblog.com), waaronder een presentatie van de enige echte PPK himself).
3 Anne van Kesteren op 26-03-2008 om 11:51 uur:
Ik hoorde de vorige keer dat het veel goedkoper kon dan bij Pakhuis de Zwijger. Is daar naar gekeken?
4 Sander op 26-03-2008 om 20:23 uur:
Op de algemene ledenvergadering van vorig jaar is besloten (quote uit de notulen) dat "Het congres zal worden bekostigd uit sponsorgelden."

Ik weet dat deze vraag al eerder aan jullie (bestuur / verantwoordelijke partijen voor het congres) is gesteld, maar ik heb er nooit een goed antwoord op gehoord, en het lijkt me toch wel goed dat publiekelijk even aan de orde te stellen.
Ik moet hier gelijk bij zeggen dat ik persoonlijk niet direct problemen heb met een bijdrage voor het congres; ik kan me alleszins voorstellen dat dit nodig is, en zo'n besluit moet natuurlijk altijd kunnen wijken n.a.v. de realiteit - maar ik wil wel graag weten wat de daadwerkelijke reden is dat afgestapt wordt van het besluit van de ALV?
5 Sander v L op 26-03-2008 om 21:42 uur:
Goeie suggestie van Kilian op IRC: waarom geen barcamp?
6 Raph de Rooij op 30-03-2008 om 14:59 uur:
Ikzelf ben heel geïnteresseerd in de ontwikkeling op het gebied van Rich Internet Applications in combinatie met toegankelijkheid. Ruim een maand geleden is hierover een draft specificatie beschikbaar gekomen, zie http://www.w3.org/TR/wai-aria/

Een ander interessant onderwerp is 'web compliance management'. Websites moeten in toenemende mate aan allerhande eisen voldoen. Maar hoe organiseer je dat? En hoe organiseer dat de compliance behouden blijft als een website eenmaal in productie is genomen?
Het Fraunhofer Instituut in Duitsland (inderdaad, de club achter het MP3 formaat) heeft veel expertise op dit gebied.

m.vr.r.

Raph
Plaats een reactie