Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Handig: veel nuttige links voor front-end ontwikkelaars

Zoals de meeste ervaren webontwikkelaars wel weten, is er veel onbetrouwbare informatie over het vak te vinden. In boeken, maar vooral op het internet. De meeste mensen die net met het vak beginnen weten dat niet. En dan kan het zomaar gebeuren dat iemand je wijsmaakt dat tabellen een heel handige manier zijn om een pagina op te maken. Of dat het helemaal niet nodig is om al die ingewikkelde codes te leren: je kunt de pagina's ook gewoon tekenen in Dreamweaver!

Daarom leek het de commissie Onderwijs een goed idee om een collectie samen te stellen met links naar betrouwbare informatiebronnen over front-end ontwikkeling. Dit kan als startpunt dienen voor beginnende ontwikkelaars - en misschien dat zelfs een ervaren html'er er nog iets van opsteekt. Daarnaast kan het een informatiebron zijn voor docenten. Ik heb hiervoor een eerste opzet gemaakt, die vanaf vandaag op deze site te vinden is. Je vindt er links naar goede tutorials, gezaghebbende weblogs, handige tools en nog veel meer.

De sites over Flash zijn uitgezocht door Bob Corporaal, maar de meeste andere links heb ik zelf gekozen. Ik heb ongetwijfeld nog een aantal goede sites gemist. Opmerkingen en aanvullingen zijn dan ook zeer welkom! Het is de bedoeling dat de pagina's vanaf nu bijgehouden en aangevuld worden.

Reacties

1 Thomas Ummels op 07-04-2008 om 09:54 uur:
Leuk idee!

Ik mis persoonlijk in de lijst met gereedschappen nog:
- microsoft's internet explorer developer toolbar
- voor het debugen van javascript in IE de gratis microsoft visual web developer express edition.
- een schermlineaal. Ik gebruik zelf screen measure: http://members.chello.nl/o.karadeniz/20061019.html
- en (maar mischien ligt dat niet meer binnen de scope van de lijst) voor reguliere expressies (in javascript) RegexBuddy.

Ten slotte denk ik dat je voor javascript ontwikkelaars ook links zou moeten opnemen naar msdn en mozilla. Daar is in principe alles te vinden.

Te weten:
http://developer.mozilla.org/en/docs/JavaScript
http://developer.mozilla.org/en/docs/Gecko_DOM_Reference

en voor ms:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms533050.aspx
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/yek4tbz0(VS.85).aspx
Plaats een reactie