Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Congres en ALV: een eerste terugblik

Het succesvolle Fronteers Congres 2008 is helaas al weer achter de rug. We zijn nu druk bezig gedetailleerde verslaggeving te maken, waaronder een overzicht van alle presentaties. De hoofdsessies van vrijdag zijn op film gezet en verschijnen binnenkort op fronteers.nl. Natuurlijk kun je nu al terugblikken via bijvoorbeeld Flickr, Technorati of delicious.

De gerenommeerde sprekers, van Bert Bos tot Dean Edwards, trokken veel mensen naar het Fronteers Congres. Veel bezoekers zijn direct met het kopen van hun kaartje lid geworden van Fronteers. Mede daardoor heeft onze vereniging momenteel 125 leden!

Helaas was het congres niet uitverkocht. Gebrek aan marketing is hiervoor waarschijnlijk de voornaamste reden. Sowieso hebben we de conclusie getrokken dat Fronteers wel meer op de voorgrond mag treden. Op de gisteravond gehouden ALV is op initiatief van de leden daarom een commissie Marketing opgericht. Kilian Valkhof heeft het voorzitterschap op zich genomen.

Ook de ALV was een succes. 25 leden waren aanwezig en zij stemden unaniem Sander van Lambalgen, Krijn Hoetmer en Peter-Paul Koch in het bestuur. Binnenkort verschijnt van de ALV een gedetailleerd verslag op fronteers.nl.

Reacties

1 Marc op 15-09-2008 om 13:52 uur:
Ik was er niet bij - niet omdat de marketing mij niet bereikt heeft, maar omdat het congres dit jaar twee dagen besloeg. No offense - Fronteers heeft veel potentieel, maar heeft nog geen grote prestaties achter zijn naam staan. Daarom vond ik het niet verantwoorden om er twee dagen (voor mij een halve werkweek) aan te besteden.
2 Edwin Martin op 15-09-2008 om 14:56 uur:
Marc: jammer dat je niet bent gekomen. Volgens mij gaat het bij een congres om twee dingen: 1) de sprekers en hun onderwerpen en 2) het ontmoeten van andere mensen.

Helaas geef je niet aan waarom eerdere "grote prestaties" belangrijk zijn.

Hopelijk voldoet Fronteers volgend jaar wel ;-)
3 Sander A op 15-09-2008 om 21:08 uur:
Tsja, eens moet de eerste keer zijn. En die heb je nu dus helaas gemist.
4 Chris van Leeuwen op 18-09-2008 om 09:09 uur:
Zullen de presentaties nog gepubliceerd worden op de website?
5 Krijn Hoetmer op 18-09-2008 om 09:36 uur:
Chris: op http://fronteers.nl/congres/2008/slides zijn alle slides te vinden. En volgens mij komen binnenkort ook de video's van de hoofdsessies online.
6 Marc op 20-09-2008 om 23:04 uur:
@Sander A: Ja, eens moet de eerste keer zijn, en daar was ik vorig jaar bij.

@Edwin: Wat Fronteers tot nu toe bereikt heeft is niet direct van invloed op de kwaliteit van het congres, maar het zou wel als argument kunnen dienen waarom het twee dagen 'betaald verlof' waard is.

Maar goed, het moet hier helemaal niet gaan om de vraag waarom ene Marc er wel of niet was - ik wilde vooral iets zetten tegenover de opmerking "Gebrek aan marketing is hiervoor waarschijnlijk de voornaamste reden". In mijn geval namelijk niet.
Plaats een reactie