Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Herinnering: bijeenkomst op 13 november

Voor iedereen dit het gemist heeft, of die nog twijfelt: aanstaande donderdag organiseert SWIS een bijeenkomst in Leiden.

De tijd vliegt: Aangezien we volgende maand op bezoek zullen zijn bij Concept7 in het noorden van het land, zal dit alweer de laatste bijeenkomst van het jaar in de Randstad zijn. Komt dus allen! Zie voor meer informatie de agenda en meld je aan.

Lenny de Rooy, usability consultant bij Tribal Internet Marketing, zal een presentatie geven over het gebruiksvriendelijk maken van websites. Tijdens de presentatie zullen concrete tips worden gegeven waarmee je ervoor kunt zorgen dat bezoekers makkelijker hun weg kunnen vinden en de website beter zal renderen. De tips hebben betrekking op uiteenlopende aspecten, zodat de navigatie, teksten, formulieren, de zoekfunctie en het bestelproces, en zullen worden toegelicht aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.

Kamiel Wanrooij van EveryWeb Solutions zal samen met een collega een introductie geven van beperkingen die mensen kunnen hebben bij het gebruik van websites, en de meest gemaakte fouten en oplossingen hiervoor behandelen om deze doelgroep het gebruik van de website zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doen ze door de deelnemers een beeld te geven van hoe een internetgebruiker met een (visuele) handicap een aantal websites ervaart.

Tot donderdag!

Reacties

1 Tijmen op 14-11-2008 om 12:18 uur:
Weet iemand of beide presentaties ook online komen te staan? Ik zou ze graag nog is doorkijken :)
2 Sander v L op 15-11-2008 om 13:09 uur:
Tijmen: Lenny heeft haar presentatie beschikbaar gemaakt voor Fronteers leden, en deze staat gelinkt vanaf de pagina van de bijeenkomst. De presentatie van Kamiel hing natuurlijk sterk af van de screenreader, dus ik weet niet of het veel nut heeft om puur de slides online te hebben, maar ik zal hem in ieder geval even emailen met je vraag.
3 Sander v L op 17-11-2008 om 12:10 uur:
De presentatie van Kamiel staat nu ook op die pagina, samen met een verslag door Kilian. (Dank!)
Plaats een reactie