Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Hack de Overheid

Wij ontvingen een berichtje van onze vrienden van HackDeOverheid. Wie? "HackdeOverheid wil geeks en ambtenaren een ruimte bieden om een dialoog rond technologische innovatie, maatschappelijke verandering, overheidsdiensten en politieke transparantie mogelijk te maken." Wat? Gewoon lekker spelen met open data!

HackdeOverheid houdt aanstaande zaterdag 29 mei haar tweede editie. Dan gaan burgers, geeks, journalisten en overheid samen aan ideeën en protoypen werken op basis van overheidsdata. Mooie voorbeelden van het hergebruiken van open overheidsdata zijn OpenKvk die KvK informatie makkelijker ontsluit en Ikregeer dat Tweede Kamerstukken toegankelijker maakt.

Dus als je zin hebt in een dagje data-pitchen, barcampen en wobben, meld je dan gauw aan bij HackDeOverheid. De dag vindt plaats in het mooiste gebouw van de Amsterdamse Baarsjes, het Sieraad.

Reacties

1 Henk Rabaeys op 29-05-2010 om 16:27 uur:
De OpenKvk is zo een fantastisch initiatief en het maakt het opzoeken van bedrijfsinformatie stukken makkelijker. Ik wist niet dat dit van HackDeOverheid was (net even opnieuw naar de site gesurft en staat inderdaad rechts onderaan).

De meeting is zopas afgelopen. Is er een project naar voor gekomen die de mensen van HackDeOverheid nu willen verwezenlijken?
2 Lex Slaghuis op 01-06-2010 om 12:00 uur:
Ja zekers!
Eerste prijs: Toeval of niet, toevallige connecties tussen belangrijke personen en organisaties worden opgespoord door het combineren van verschillende databases en namenlijsten met de open API van LinkedIN.

meer info; zie hackdeoverheid (blogpost volgt, we nog even aan het bijkomen )
Op twitter meer actualiteit: @HackdeOverheid
Plaats een reactie