Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst op 13 december, in Groningen

Op maandag 13 december is Fronteers weer in het Noorden van het land, deze keer bij iWink te Groningen. Peter Beverloo vertelt over Audio APIs en Simon Wisselink over front-end performance.

Het programma is als volgt:

  • 19.00 inloop
  • 19.25 welkomstwoord
  • 19.30 Peter Beverloo over Audio APIs
  • 20.30 pauze
  • 20.45 Simon Wisselink over front-end performance
  • 21.45 borrelen/netwerken

Audio APIs

Eén van de onderwerpen waarvoor het web nog geen goed platform biedt is audio. Met de het nieuwe audio-element in HTML5 is een goede stap gezet in de richting van betere ondersteuning, maar veel verder dan afspelen gaat dit nog niet. Om dit te verbeteren zijn teams van Mozilla, Google en Apple bezig om een API te ontwerpen voor de analyse, manipulatie en creatie van geluid binnen iedere webapplicatie.

Front-end performace

Onderzoek heeft aangetoond dat snelle webpagina's beter scoren op conversie dan langzame webpagina's. Daarbij gaat het met name om de totale wachttijd die de gebruiker ervaart. Als Front-ender zijn er tal van dingen die je kunt doen om deze tijd te verkorten. Simon Wisselink zal in deze sessie aan de hand van een voorbeeldsite ingaan op de aanbevelingen van Yahoo (YSlow-plugin voor Firefox) en Google (Pagespeed-plugin voor Firefox) en zo laten zien hoe je de snelheid van je webpagina's gemakkelijk kunt verbeteren.

Routebeschrijving

De bijeenkomst wordt gehouden in Brasserie Bites in de Mediacentrale. Bites is gevestigd aan Helperpark 276A, 9723 ZA Groningen. Er is een routebeschrijving te vinden op de website van Bites.

Zoals altijd is de bijeenkomst gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Geef je op via het opgaveformulier, zodat we weten voor hoeveel mensen we catering nodig hebben.

Plaats een reactie