Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst op 3 maart, in Amsterdam

Op donderdag 3 maart is Fronteers te gast bij 80beans in Amsterdam. Roy Tomeij zal spreken over front-end meta languages. Vasilis van Gemert gaat dieper in op adaptive development.

Het programma is als volgt:

  • 18.30 inloop
  • 19.30 Roy Tomeij over front-end meta languages
  • 20.30 pauze
  • 20.45 Vasilis van Gemert over adaptive development
  • 21.45 borrelen, netwerken

Front-end meta languages

Er zijn verschillende meta-languages die het schrijven van front-end code prettiger, sneller en minder foutgevoelig kunnen maken. Ook hierbij geldt dat het uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur is, maar Roy Tomeij zal uitleggen waarom jij én de back-enders die de code gaan implementeren vrolijker worden van onder andere Haml, Sass en CoffeeScript.

Adaptive development

In deze presentatie behandelt Vasilis van Gemert van Mirabeau aan de hand van praktijkvoorbeelden verschillende technieken die in te zetten zijn bij het bouwen van adaptive layouts. Denk hierbij aan termen als em-based layouts, media-queries, re-alignment best practices en client-side adaptive image-replacement. Met andere woorden: echt flexibele websites die zich aanpassen aan het apparaat waarmee gekeken wordt.

80beans is gevestigd aan de Vijzelstraat 72, ruimte 3.56, 1017 HL , Amsterdam. Zoals gebruikelijk is de bijeenkomst gratis bij te wonen door zowel leden als niet-leden. Wel is het gewenst dat je jezelf opgeeft via het formulier. Er zal gezorgd worden voor webstandaardenbier.

Reacties

1 Joan op 09-02-2011 om 13:22 uur:
Interessante topics! Ik ben erbij.
2 Frank op 15-02-2011 om 16:37 uur:
Ik kom waarschijnlijk ook. Even aankijken hoe het zit met werk.
Plaats een reactie