Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Fronteers 2011: Awesome!

  • Congres Commissie
  • 10 oktober 2011

Er is al een hoop over geschreven op Twitter, maar Fronteers 2011 was weer een succes. In totaal hebben 500 bezoekers genoten van 14 presentaties van 14 gepassioneerde sprekers. Wat een sfeer dit jaar, wow! Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en sprekers die hier aan hebben meegeholpen. Hieronder een overzichtje met links naar (bijna) alle presentaties. In de komende dagen/weken zullen ook alle video's online komen.

(Dank aan Darius Kruythoff voor het maken van deze lijst)

Een compilatievideo van het congres is te vinden op Vimeo. Binnenkort volgen ook alle sessies online!

Wat vond jij bijzonder goed of bedroevend slecht gaan? Laat het ons weten via Twitter (#fronteers11), onderstaande reacties of het forum.

Tot volgend jaar!

Reacties

1 Joan Lindhout op 10-10-2011 om 17:12 uur:
Bijzonder goed: de lunch en drinken tijdens de pauzes! Heel goed geregeld.
Bijzonder slecht: dat het congres maar 2 dagen duurt :-)

Inhoudelijk was het congres natuurlijk prima, maar ik had niet anders verwacht.
2 Wolf op 10-10-2011 om 19:24 uur:
FYI het registreren van een nieuwe account op het forum lukt niet meer.
3 Sander v. L. op 10-10-2011 om 21:07 uur:
Wolf: Registreren op het forum staat bewust uit. Alleen leden hebben schrijfrechten op het forum, en alle leden hebben midden September een persoonlijke email met registratie en inlog info over het forum gekregen, verstuurd naar het email adres dat bij Fronteers bekend is. Als jij lid bent (kijkend naar de ledenlijst denk ik van wel, maar ik weet het niet zeker met jouw nickname) en je die email niet kan vinden, vraag dan even een nieuwe inlog aan via het contactformulier.
4 Darius Kruythoff op 10-10-2011 om 21:37 uur:
Ik sluit me aan bij Joan:
Het slechte eraan was dat het een einde heeft.

Ik zit me eerlijk gezegd af te vragen hoe lang Tuschinski groot genoeg blijft voor dit congres...
5 Krijn op 10-10-2011 om 21:47 uur:
Is 500 bezoekers niet een mooi aantal dan? :)
6 Jeroen Oliemans op 11-10-2011 om 12:51 uur:
Erg goed!ik vond het persoonlijk ook erg leuk dat de inhoud deze keer ook breder was bijvoorbeeld; Leslie Jensen-Inman( Passion. Purpose. Promise. Pursuit) en Seb Lee-Delisle, CreativeJS - beauty in the browser.
7 Simon op 12-10-2011 om 18:26 uur:
Seb's presentatie vond ik ronduit geniaal, wat een creativiteit! Over mevrouw Jensen-Inman was ik wat minder te spreken. Het (imho) ontzettend amerikaanse stijltje zorgde ervoor dat ik (als ontzettend cynische & nuchtere hollander) me hier en daar tamelijk ongemakkelijk voelde. Wat dat betreft kan dhr Heilman me veel beter inspireren en blijd laten voelen.

Afgezien van die ene presentatie vond ik het een daverend succes.
8 Darius Kruythoff op 12-10-2011 om 23:01 uur:
@Krijn 500 is mooi, maar ik zag het steeds toenemen. Vorig jaar 450. Gaat de rem erop?

Stiekum wil ik het ook liever in R'dam hebben. Ik ben lui. ;-P
9 Krijn op 12-10-2011 om 23:12 uur:
Qua catering moet er wel wat groots veranderen als we het in Tuschinski willen blijven doen en willen groeien. Beurs van Berlage is ook een optie op zich (daar hebben we al wat rondgevraagd dit jaar). We gaan het zien!

En Amsterdam trekt toch wel een hoop internationale bezoekers. Is ook deel van de sfeer :)
10 BARTdG op 18-10-2011 om 09:12 uur:
Een beetje een spuit 11, maar ik vond alle sessies op hun eigen manier goed.

Voor mij sprongen Jake Archibald en Bruce Lawson er in die zin uit, dat ze inhoud en humor brachten. Die wil ik volgend jaar graag terugzien!

Robert Nyman vond ik vorig jaar een stuk interessanter. Seb Lee-Delisle was eens iets heel anders (leuke vorm van bezoekersparticipatie).

Lea Verou is echt geniaal en haar verhaal vond ik zeer goed aansluiten bij Aran Balkan en Derek Featherstone: zeer goede opbouw; complimenten daarvoor.

Wat jullie al wel wisten is dat de WiFi dit jaar lekker snel en stabiel was.

Doe het maar lekker weer in Amsterdam (Niets tegen Rotterdam, maar er wonen ook bezoekers in Groningen... ;), maar blijf wel in het centrum, want dan is alles lekker te belopen. Wat mij betreft mag Tuschinsky nog wel een keer.

Toch één kritiekpuntje dan: de koffie van de koffiebar was prima, maar die van de "gewone" bar was volgens mij thee met koffiesmaakje.
Plaats een reactie