Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst bij eBuddy in Amsterdam op 30 mei

Donderdag 30 mei is Fronteers te gast bij eBuddy in Amsterdam. Twee presentaties staan op het programma. Jan van Hellemond vertelt over SVG voor het responsive web, en Andrei Rusu spreekt over client-side architectuur van server sent events.

Programma

  • 18:30 inloop
  • 19:30 Jan van Hellemond – SVG voor het responsive web
  • 20:30 korte pauze
  • 20:45 Andrei Rusu – Real time client-server architecture using Server-Sent Events
  • 21:45 borrel

SVG voor het responsive web

Responsive Web Design wordt dé zomertrend van 2013. Internetgebruik op kleine schermen groeit enorm. En het aantal pixels per vierkante centimeter neemt razendsnel toe. Het wordt steeds moeilijker om al die pixels op al die formaten te vullen met de traditionele bestandsformaten GIF, JPEG en PNG. Vectoren hebben geen last van pixels. Met mathematische precisie schalen ze moeiteloos op en neer voor een strakke presentatie op elke formaat scherm, retina of niet.

Scalable Vector Graphics (SVG) zijn een eersterangs burger geworden in HTML5. Een totaaloplossing is het vooralsnog zeker niet. Jan ging op zoek naar de heilige graal en deelt graag zijn bevindingen.

[lang="en"] Real time client-server architecture using Server-Sent Events

A talk on accelerating the delivery and processing of real-time events from server to client, along with a real life case example of Server-Sent Events in action.

Bereikbaarheid en aanmelden

eBuddy is gevestigd aan Keizersgracht 585, 1017 DR Amsterdam. Zoals gebruikelijk is iedereen welkom, zowel leden, als niet-leden. Wel is gewenst dat je doorgeeft dat je komt, via het formulier op de bijeenkomstpagina.

Reacties

1 Rick van den Bergh op 07-05-2013 om 10:12 uur:
Zou graag de bijeenkomst bij willen wonen!
Plaats een reactie