Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Meld je nu aan voor de ALV 2014

Op dinsdagavond 2 december houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De locatie van de ALV is Zalencentrum Se7en, in zaal 2 (toegang via Restaurant Se7en), ongeveer vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS (Mariaplaats 7). Dit is, los van een naamswijziging, dezelfde locatie als vorig jaar.

We beginnen om 19:00 uur en hopen deze keer toch écht niet langer dan drie uur nodig te hebben. Voor de mensen die van ver komen regelen we een broodmaaltijd, welke vanaf 18:30 beschikbaar zal zijn. Geef bij je aanmelding even aan dat je hier gebruik van wilt maken.

De agenda voor de avond is als volgt:

 1. Welkom en opening door de voorzitter
 2. Besluiten eerdere ALV’s
 3. Toelichting commissies
 4. Rapportage kascommissie 2013
 5. Jaarstukken 2013 / Financiën 2014 / Begroting 2015
 6. Kascommissieverkiezing
 7. Voorstel ledenadministratie buiten bestuur
 8. Aftreden Krijn en Vasilis, bestuursverkiezing
 9. Rondvraag
 10. Afsluiting

In de nieuwsbrief die op 19 november is verstuurd staan meer details en een toelichting op de verschillende agenda-onderwerpen.

Dit jaar treden Vasilis van Gemert en Krijn Hoetmer af. Twee nieuwe leden hebben zich aangemeld voor een positie in het bestuur, te weten Hidde de Vries en Jaco Koster. Beide presenteren zich hieronder.

Introductie Hidde de Vries

Hallo! Mijn naam is Hidde de Vries, en ik stel mij dit jaar verkiesbaar als bestuurslid van Fronteers. In die positie hoop ik te kunnen bijdragen aan het behartigen van de belangen van onze leden. Kort over mezelf: ik ben freelance front-end ontwikkelaar, en ik heb veel hart voor de front-end community.

Mijn eerste aanraking met Fronteers was tijdens het eerste congres in 2008, waar ik als runner de organisatie ondersteunde. Wat was het fantastisch zoveel slimme mensen bij elkaar te zien! Later organiseerde ik enkele bijeenkomsten en workshops. Ik hielp ook bij de marketing (Fronteers-bier, weten jullie nog?), en in 2013 had ik de eer voorzitter van de commissie congres te zijn.

Ik heb dus op verschillende plekken binnen Fronteers ervaring, en denk daarom een nuttig, algemeen inzetbaar bestuurslid te kunnen zijn, goed te kunnen meebesluiten, namens de leden met derden te kunnen communiceren en tot slot wellicht zelfs leuke dingen voor en met de leden te kunnen organiseren. Hoewel ik in het Verenigd Koninkrijk woon, verwacht ik dat dit me nauwelijks minder nuttig maakt, omdat veel organisatorische Fronteers-zaken zich online afspelen en ik los daarvan regelmatig fysiek in Nederland ben.

Tot slot dan wat ik, naast het uitvoeren van reeds bestaande bestuurstaken, belangrijk vind: Fronteers-ness. Met name door mijn werkzaamheden voor het congres, merkte ik dat er iets is dat de dingen die Fronteers doet, Fronteers-achtig maakt. Als bestuurslid zou ik willen proberen beter inzicht te krijgen in wat dat precies is, en hoe we het kunnen waarborgen.

Introductie Jaco Koster

Ik ben Jaco Koster, 30 jaar oud, als Frontmen gedetacheerd bij een oranje bank en woon ik, samen met mijn vriendin en zoon, in het prachtige Montfoort. In mijn vrije tijd ben ik leiding bij de scouting, speel ik online een spelletje of loop ik onzin uit te kramen op Twitter of IRC.

Toen ik in 2011 in Polen een aantal Fronteers-leden tegen het lijf liep, werd mij duidelijk dat ik toch wat meer moest gaan doen in de Nederlandse Front-end wereld dan alleen maar klagen. Zodoende werd ik, tot verbazing van de leden-administratie, in 2012 dan toch eindelijk lid van Fronteers. Voorzichtig werd ik door Roy Tomeij tijdens de ALV van 2013 benaderd of ik misschien interesse had om het marketing-team te versterken en mee te helpen met het bestellen van pennen en stickers. Nu ik mij dit jaar verkiesbaar stel als lid van het bestuur, ben ook ik zeer benieuwd hoe ik dat in 2015 kan verbeteren! ;-)

Als lid van het bestuur wil ik er voor gaan zorgen dat de grote groep leden die we hebben, meer bekend wordt met de activiteiten die Fronteers uitvoert. Ik wil dat we actiever en regelmatiger gaan communiceren over bijeenkomsten, workshops en bijvoorbeeld discussie's in het forum of op de chat. Ook zou ik het tof vinden als er meer leden naar de ALV zouden komen en een actievere rol nemen bij de richting die Fronteers zou moeten hebben.

Verder zou ik graag zien dat er minder mannen in het bestuur van Fronteers komen te zitten, ik denk dat Fronteers wel wat vrouwelijke sturing kan gebruiken!

TL;DR: Stem op mij, want het huidige bestuur kan de baard van Arjan niet onder de duim houden.

Ben je van plan te komen, dan vragen we je vriendelijk je hieronder hiervoor in te schrijven, zodat we een idee hebben van de te verwachten opkomst.

Aanwezigen

 • Sander van Lambalgen
 • Matijs Brinkhuis
 • Krijn Hoetmer
 • Arjan Eising
 • Roy Tomeij
 • Vasilis van Gemert
 • Wesley Lancel
 • Jaco Koster
 • Peter-Paul Koch
 • Tom Greuter
 • Meta Kruijs
 • Thomas van Zuijlen
 • Sander Aarts
 • Joël Kuijten
 • Wim van Iersel
 • Jarno de Wit
 • Jules Ernst
 • Edwin Martin
 • Tom Hartwig
Plaats een reactie