Vrijwilligersdiner
Op donderdagavond 27 juli gaan we met de vrijwilligers van Fronteers uit eten in Utrecht om de staat en de toekomst van Fronteers te bespreken. Maar we kunnen wel wat vers bloed gebruiken.
Op donderdagavond 27 juli gaan we met de vrijwilligers van Fronteers uit eten in Utrecht om de staat en de toekomst van Fronteers te bespreken. Maar we kunnen wel wat vers bloed gebruiken.
Op zaterdag 29 april gaan we weer in Utrecht verder samenwerken aan de nieuwe website van Fronteers. Iedereen die zin heeft om aan te haken is welkom. Ervaring met het werken aan de website is niet nodig, er lopen meerdere leden rond die je alles kunnen uitleggen.
Op zaterdag 25 maart gaan we in Utrecht verder samenwerken aan de nieuwe website van Fronteers. Iedereen die zin heeft om aan te haken is welkom. Ervaring met het werken aan de website is niet nodig, er lopen meerdere leden rond die je alles kunnen uitleggen.
Bij de vijfde editie van de Fronteers Boekenclub lazen we [“The Programmer’s Brain” van Felienne Hermans](https://www.manning.com/books/the-programmers-brain).
Op 8 en 9 juni organiseert Web Conferences Amsterdam voor de negende keer CSS Day.
{ [...] als we ons afvragen wat dit wij is, wat zien is en wat ding of wereld is, komen we terecht in een labyrint van moeilijkheden en tegenstrijdigheden. Wat Sint-Augustinus zei over de tijd — dat het voor iedereen volkomen bekend is, maar dat niemand van ons het aan de anderen kan uitleggen — moet ook van de wereld worden gezegd. — Maurice Merleau-Ponty, Het Zichtbare en het Onzichtbare (1968) } Afgelopen herfstvakantie was ons gezin op vakantie in de Duitse E...
Design Tokens implementeren. Waarom zou je eraan willen beginnen? Welke mogelijkheden zijn er? En wat komt men zoal tegen tijdens de implementatie ervan?
In een wereldbeeld waarin diversiteit en inclusie gelukkig steeds meer op de agenda staan, is digitale toegankelijkheid voor veel organisaties nog onbekend terrein. De meeste organisaties komen er mee in aanraking door wettelijke eisen, omdat ze bijvoorbeeld producten leveren aan een overheidsorganisatie. Daar wordt gevraagd of ze aan de gestelde eisen rond digitale toegankelijkheid voldoen.
Wat voor syndroom? Het imposter syndroom. Vrij vertaald naar het Nederlands het ‘bedriegers syndroom’. Ik hoor sommigen denken, wat mankeer je dan? Nou, eigenlijk niets. Zo is er is geen diagnose voor. Maar het is wel degelijk iets. Voornamelijk binnen de tech industrie is het percentage van ‘developer imposter syndroom’ erg hoog. Uit een onderzoek uit 2018 blijkt zelfs meer dan de helft van de developers, er in min of meerdere mate last van hebben.
Intl is de standaard ECMAScript internationalisering API en wordt al sinds 2016 door alle browsers ondersteund, maar ontwikkelaars vallen toch vaak terug op onnodige (en verouderde) JavaScript bibliotheken.