Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vrijwilligers gezocht!

Zoals je waarschijnlijk weet draait Fronteers geheel op vrijwilligers. Naast het werk van het bestuur en de verschillende commissies worden ook de bijeenkomsten, deze website en het congres allemaal door vrijwilligers georganiseerd en onderhouden. Alles bij elkaar een hele hoop werk, waar de huidige vrijwilligers helaas niet altijd aan toekomen. We zijn dan ook op zoek naar personen die mee willen helpen om ervoor te zorgen dat alle grootse plannen en kleine klusjes ten uitvoer gebracht kunnen worden.

Taken

Hieronder vind je een aantal taken waarvoor we momenteel nog mensen zoeken. Aanmelden voor of informatie opvragen over een bepaalde taak kan via het formulier onderaan de pagina.

Lid van de activiteitencommissie

  • Als lid van de activiteitencie organiseer je bijeenkomsten zoals borrels, bijeenkomsten waar kennis gedeeld wordt of bijeenkomsten bij gastbedrijven met presentaties door sprekers.
  • Info over onderwerpen, sprekers en locaties zijn beschikbaar. We zoeken een lid van de cie om met deze info een aantal bijeenkomsten per jaar te organiseren voor leden en niet-leden van Fronteers.
  • Het is belangrijk dat je wil meedenken, actief probeert mee te doen en in kunt springen als één van de teamleden even andere prioriteiten moet stellen. De te besteden tijd is afhankelijk van de hoeveelheid bijeenkomsten die je organiseert.
  • Communiceren doen we voornamelijk adhoc per mail of Slack en online vergaderingen. Natuurlijk zien we je IRL bij onze bijeenkomsten!

De kunst is sprekers over een bepaald onderwerp, op een bepaalde datum op een bepaalde locatie te krijgen. Versta jij die kunst of wil je het leren van één van de commissieleden? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier of neem contact op met de activiteitencommissie.

Verslagen van bijeenkomsten

Van veel bijeenkomsten de laatste tijd hebben we videomateriaal, maar een verslagje van de avond ontbreekt altijd. We zoeken dus iemand die dit op zich wel nemen. Enkele voorbeelden van verslagen (inclusief foto's, links naar presentaties en eventueel video): september 2009, mei 2009, maart 2009 en januari 2009.

Videotranscripties Fronteers controleren en op de website plaatsen

De video-opnames van de presentaties van het Fronteers congres staan inmiddels reeds online of worden binnenkort online gezet. Velen zijn reeds uitgewerkt in een transcriptie. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk van alle video's zo'n transcriptie komt. Dit wordt door een derde partij verzorgd en we zoeken vrijwilligers die de aangeleverde transcripties (1 of meer) vervolgens willen controleren en op de website willen plaatsen. Per video zal dit naar schatting zo'n 2 uur in beslag nemen.
Om een beeld te krijgen van het werk hier een voorbeeld van een aangeleverde transcriptie en het eindresultaat.

Video's bekijken en in rubrieken onderverdelen

In maart 2014 hebben we op /videos alle video's van de afgelopen jaren verzameld, zodat deze makkelijk teruggevonden kunnen worden. Het taggen van video's met een x aantal onderwerpen moet voor veel video's alleen nog wel gedaan worden.

Vrijwilligerscoördinator

De coördinator zorgt voor overzicht van alle vrijwilligers en neemt regelmatig contact op met de voorzitters van de commissies van Fronteers. Zijn leden nog actief, is de pagina per commissie nog actueel, zijn er extra vrijwilligers voor bepaalde taken? Die vragen kan de vrijwilligerscoördinator beantwoorden. De coördinator houdt overzicht van de taken (op grote lijnen), doet actief mee met de vereniging en is een echt netwerker.

Voorzitter onderwijscommissie

De onderwijscommissie heeft een aantal enthousiaste leden (waaronder meerdere docenten) die graag samen nadenken en werken aan beter front-end onderwijs, en een visie hebben ontwikkeld over wat er zoal gedaan zou kunnen worden om dat te bereiken. Het ontbreekt de commissie echter aan iemand die een realistische planning kan neerzetten, en de leden van de commissie op sleeptouw wil nemen om gestelde doelen daadwerkelijk te bereiken.

Overzicht maken van beleidsvoorstellen

Verzamelen van alle beleidsvoorstellen die op ALV's zijn langsgekomen en aangenomen. Uit de notulen filteren van voorstellen, uitzoeken en navragen wat de status is.

Geïnteresseerd?

Indien je een van de bovenstaande taken op je zou willen nemen, meer informatie wilt, neem dan contact op middels onderstaand formulier. Ook als je jezelf anderszins als vrijwilliger in wilt zetten Fronteers horen we dat graag.

Aanmelden / informatie opvragen