Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Commissie Diplomering zoekt vragen

De Commissie Diplomering is al aardig op stoom, de laatste maanden zijn we een aantal keren bij elkaar gekomen en we hebben op dit moment een redelijk uitgekristalliseerd plan geformuleerd. Voordat we dat helemaal openbaar gaan maken, willen we het wel eerst uittesten. En daar hebben we jullie hulp bij nodig. Een van de onderdelen van het examen is namelijk een rondje theorie.

Dit doen we om een zo objectief mogelijk oordeel te kunnen vellen. Het probleem met ons werkgebied is namelijk dat er heel moeilijk kan worden getest op een waarheid.

Dan Cederholm, voorwoord CSS Mastery

In our wonderful world of web design, there are 3,647 ways to accomplish the same goal. Approximately.

Zo is het mogelijk om bijna ieder probleem op verschillende manieren op te lossen. Waar we dus naar op zoek zijn, zijn vragen over CSS en HTML die zo objectief mogelijk te toetsen zijn. Een goede plek om te beginnen is bij de specificaties van het W3C. Bij deze dus de oproep om theorie vragen (en eventueel de bijbehorende antwoorden) over CSS en HTML in te sturen, zodat we zo snel mogelijk genoeg vragen hebben om een (proef)examen te houden.

Mocht je hierover nog vragen hebben of meer informatie willen hebben, neem dan contact met me op of spreek me aan bij de volgende bijeenkomst.

Reacties

1 Krijn op 26-01-2008 om 12:27 uur:
Vraag 1: "wie is het eens met de markup voor de blockquote hierboven?" :)
Antwoord: de Webrichtlijnen niet, HTML 5 wel.
2 Sander op 26-01-2008 om 13:52 uur:
Goed om te lezen dat het lekker loopt met de commissie.

@Krijn: Het lijkt me voor het slagen van de test echter niet heel erg zinnig als alle vragen hier al te lezen zijn, compleet met hun antwoord ;-)
3 Krijn op 26-01-2008 om 14:01 uur:
@Sander: jawel hoor, alle vragen en antwoorden worden uiteindelijk ook openbaar gemaakt. Het gaat volgens mij om het delen van kennis. Tijdens een proefexamen gebruiken we gewoon een willekeurig deel van de vragen om te kijken in hoeverre iemand op de hoogte is.

In principe zou je dus straks alle vragen en antwoorden uit je hoofd kunnen leren, zodat je zonder problemen het onderdeel theorie kunt 'halen'. Als het een (zowel kwalitatief als kwantitatief) goede reeks vragen is, is daarmee dan in ieder geval al een hoop kennis gedeeld.
4 Sander v L op 27-01-2008 om 16:48 uur:
Als uitbreiding op de bovenstaande oproep: misschien kent iemand hier toevallig een site of organisatie die al een grote hoeveelheid objectief toetsbare vragen heeft opgesteld, en die mogelijkerwijs door ons zouden kunnen worden hergebruikt. (Na vertaling en/of filtering op bruikbaarheid.)
Wij in de diplomeringscommissie kennen zo'n bestaande voorraad vragen niet, maar we kunnen ons goed voorstellen dat deze desondanks toch bestaat. Mocht iemand pointers hebben, dan kan ons dat een grote hoeveelheid werk uit handen nemen.
5 BARTdG op 28-01-2008 om 23:01 uur:
Niets toetsbaars, maar Robert Nyman heeft een blogpost geschreven met zijn ideeën over het toetsen van de kennis van front-enders: http://www.robertnyman.com/2006/10/11/looking-for-a-good-interface-developer-heres-what-to-ask-to-make-sure-youve-got-the-right-person/

Misschien hebben jullie er iets aan.
6 Ellen op 29-01-2008 om 09:35 uur:
Geen vragen, maar wel 'levels of knowledge':
http://www.456bereastreet.com/archive/200605/levels_of_html_knowledge/
http://friendlybit.com/css/levels-of-css-knowledge/

En natuurlijk niet te vergeten, de SimpleQuiz van Dan Cederholm:
http://www.simplebits.com/notebook/simplequiz/
Plaats een reactie