Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Fronteers-bijeenkomst: 8 februari Amsterdam

Na een pauze voor de feestdagen hervat Fronteers zijn bijeenkomstencyclus weer. De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar zal plaatsvinden in de kantine bij Info.nl te Amsterdam op vrijdag 8 februari.

Hierbij nodigen we alle geinteresseerden uit deze bijeenkomst bij te wonen. Niet-leden zijn van harte welkom, de toegang is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dit kun je doen bij Tom Greuter van Info.nl via de aanmeldingspagina.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 18:00 uur - Zaal open; welkom
  • 19:00 uur - Eerste presentatie
  • 20:00 uur - Tweede presentatie
  • 21:00 uur - Eind tweede presentatie; bier en networking

Tijdens dit geheel zal info.nl voor enige catering zorgen; een pilsje of frisje plus een hapje zijn dus beschikbaar.

Ikzelf zal een presentatie houden over de scheiding tussen presentatie en gedrag; oftewel: welke effecten zou je in CSS moeten coderen en welke in JavaScript? Persoonlijk ben ik van mening dat CSS thans teveel wordt gebruikt voor effecten die eigenlijk in de JavaScript-laag thuishoren, en ik zal proberen de aanwezigen daarvan te overtuigen. Uiteraard wordt dit gevolgd door discussie.

Als tweede spreker zal Anne van Kesteren een korte presentatie geven over het onlangs door het W3C gepubliceerde HTML 5 - de markuptaal van het Web. Na deze presentatie van circa vijftien minuten is er tijd voor een discussie over HTML 5.

Ik hoop op een flinke opkomst. Tot de 8e.

Update 5 februari: De Fronteersmeeting van aanstaande vrijdag 8 februari bij Info.nl is vol. Diegenen die zich nu nog aanmelden voor de bijeenkomst zullen op een wachtlijst geplaatst worden.

Update 11 februari: Het verslag staat online.

Reacties

1 BARTdG op 25-01-2008 om 11:56 uur:
Ik denk erover om te gaan, maar heb die dag geen beschikking over een auto. Zijn er mensen die per auto vanuit Groningen die kant op gaan? En is er in die auto nog een plekje vrij?
2 Sabine op 04-02-2008 om 16:44 uur:
Met de auto naar info.nl is niet zo'n goed plan, het kantoor ligt namelijk in de oude binnenstad dus giga parkeertarieven, als je al een plekje vindt. Beter plan is de trein en dan 1 halte met de metro naar de Nieuwmarkt. Info.nl is schuin tegenover uitgang Nieuwmarkt.
3 Krijn op 04-02-2008 om 16:51 uur:
Bart heeft niemand kunnen vinden die ook uit Groningen komt, dus hij komt waarschijnlijk niet. Volgende maand weer een bijeenkomst iets meer richting het oosten? :)

Ondertussen trouwens zo'n 50 aameldingen!
4 Tom op 05-02-2008 om 11:34 uur:
Mocht je trouwens liever toch met de auto willen komen, dan heb je de meeste kans op een parkeerplaats in de Waterloopleinparkeergarage.
Plaats een reactie