Hoe manage jij je front-end code?

Robert Gaal

De meeste front-enders kennen dit probleem vast wel: je CSS of Javascript code raakt onoverzichtelijk. Je hebt teveel aparte bestanden of te lange bestanden en het wordt moeilijk om dingen terug te vinden, zelfs met een goeie zoekfunctie. Classes worden overbodig en niet verwijderd, stukken markup hebben niet de ID die je verwacht, functies zijn onderverdeeld in verkeerde bestanden, etc. Het is allemaal niet onmogelijk om bij te houden natuurlijk, iedereen heeft zo z'n routine. En daar gaat deze post over!

Hoe manage jij je front-end code? Gebruik je bijvoorbeeld SASS of Blueprint? Is er de perfecte IDE die het meer managable maakt? Specificeer je voor alles Classes in Javascript? Heb je een naam-structuur uitgedacht voor je bestanden en mappen? Kortom: wat doe jij om rotzooi te voorkomen? Laat het ons weten.

Kleine kanttekening: ik ben zelf ook vaak bezig met Ruby On Rails en de DRY en MVC methodes daarvan spreken me erg aan. Misschien is een open-source front-end framework met die principes een idee?