Krijn Hoetmer

Links naar e-mailadressen: het e-mailadres waaraan het te versturen bericht is gericht dient zichtbaar te zijn in de linktekst. (R-pd.8.16) Links naar e-mailadressen: de URL in het href attribuut van een link naar een e-mailadres, mag alleen het mailto protocol en een e-mailadres bevatten. (R-pd.8.17) Pas geen technische maatregelen toe op de website om een e-mailadres te verhullen voor spam robots. (R-pd.8.18) Ga uiterst voorzichtig om met het publiceren van e-mailadressen van bezoekers van de website. Informeer de bezoeker over welke gegevens worden gepubliceerd op de site, of publiceer het e-mailadres van de bezoeker niet. (R-pd.8.19)

Ondanks dat het niet mag: welke hacks/trucjes gebruik jij om e-mailadressen in links "onbereikbaar" te maken voor spambots?

Een probleem met contactformulieren is dat het voor de bezoeker vaak niet duidelijk is naar wie dit formulier verzonden wordt en wat er onder water dus allemaal gebeurt. Hoe ga je om met dit probleem?

Een ander probleem met (contact)formulieren is dat (spam)robots deze ook automatisch invullen, en zo dus alsnog je inbox vervuilen. Ook bij gastenboeken of reactieformulieren komt dit veel voor. Hoe ga je hier mee om?