Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Fronteers Vragenuurtje

Hoewel we als vereniging op meerdere manieren open staan voor vragen en discussie (irc, contact, bestuur, alle commissies, het weblog), bestaat bij ons toch nog steeds het vermoeden dat de drempel om via deze methoden zomaar wat vragen te uiten te hoog ligt, en dat vragen, onduidelijkheden en discussiepunten bij (potentiële) leden ons vaak niet bereiken.

Dit vinden we een probleem, en daarom willen we nu een keertje expliciet (middels deze weblog post) iedereen aanmoedigen om vragen te stellen over de vereniging en onze bezigheden, danwel aan het bestuur, danwel aan de verschillende commissies, danwel aan andere leden.

Hoewel het bestuur en de commissievoorzitters zullen meelezen en vragen zullen beantwoorden, willen we tevens expliciet alle (actieve) leden aansporen om ook de hier gestelde vragen te beantwoorden, en jullie mening over discussiepunten te laten horen. Waar de vereniging mee bezig is wordt niet door hogerhand opgelegd, maar komt juist volledig voort uit wat jullie (c.q. wij) doen. Dus, brand maar los!

Reacties

1 Mathias op 14-04-2009 om 13:26 uur:
Op de homepagina van deze site staat: "De doelstelling van Fronteers is de professionalisering van het beroep front-end web development. Daarbij streven wij naar erkenning, verbetering en ondersteuning van de (positie van) Nederlandse front-end web ontwikkelaars."

De rest van de website (inclusief de inschrijf-pagina, alwaar men "Land" vrij kan invullen) laat echter uitschijnen dat ook ontwikkelaars met een andere nationaliteit lid kunnen worden.

Hoe zit dat nu juist?
2 Krijn op 14-04-2009 om 17:07 uur:
Mathias: in onze statuten staat niets over het land van herkomst van leden. Het doel staat daarin als "de professionalisering van het beroep van front-end programmeur". Wat mij betreft ben je dus welkom, maar omdat we ons op Nederland richten, zul je er misschien niet veel aan hebben (we organiseren bijvoorbeeld nog geen bijeenkomsten in België). Een vereniging als de Nederlandse PHP gebruikersgroep heeft ook Belgische leden, dus het zal vast wel kunnen. Als je dus iets onder de Fronteers vlag in België op wilt zetten; waarom niet? :) Je had fronteers.be al geregistreerd toch?
3 Sander Aarts op 15-04-2009 om 21:24 uur:
Kom erbij!

Als Brabander zie ik het gebied waar bijeenkomsten gehouden worden graag uitbreiden naar het zuiden.
Misschien mogen we een keer te gast zijn bij Qiwi.

Het enige typisch Nederlandse aan Fronteers zijn de discussies over de Nederlandse webrichtlijnen en verder het feit dat er bij sommige bijeenkomsten H*neken getapt wordt.

Een groot voordeel voor Mathias is natuurlijk dat het CMS dat ie gebruikt getest wordt door een grote groep kritische gebruikers ;-)
Plaats een reactie