Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop Terminally Chill op 19 augustus

  • Roel Van Gils en Mathias Bynens
  • 25 juli 2011

Twee jaar geleden organiseerde Fronteers voor het eerst een cursus voor front-end developers in Nederland. De workshops duren meestal een hele dag en zijn van een hoog niveau. Nu Fronteers — mede dankzij de gesmaakte bijeenkomsten van de voorbije maanden — ook in Vlaanderen voet aan de grond krijgt, vonden we het tijd voor een eerste cursus op Vlaams grondgebied.

Jan Moesen — hij gaf eerder al een gesmaakte presentatie over dit onderwerp — bijt de spits af: op 19 augustus leert hij je in Gent alles wat je moet weten over de terminal. Je zal versteld staan van de voordelen, de tijdswinst en de vele handigheidjes die de terminal voor front-end developers te bieden heeft.

Ben je het beu om altijd weer dezelfde stappen te moeten uitvoeren om je website live te zetten, met het risico om fouten te maken? Doe je elke morgen afstompende computertaken waarbij je wel voelt dat het beter kan, maar niet weet hoe? Of ben je simpelweg op zoek naar wat geekkrediet door je superdeluxe HD-scherm als een veredelde teletekst te gebruiken? Laat dan weten waar je mee worstelt, en we pakken het samen aan tijdens de workshop.

Praktisch

Prijs

We hebben de inschrijvingsprijs, bij wijze van kennismaking, zeer democratisch weten te houden: Fronteers-leden betalen voor deze eerste cursus in Vlaanderen slechts 50 euro. Niet-leden betalen 100 euro. De prijzen zijn exclusief 19% btw.

Deelnemers

Om de cursus zo interactief mogelijk te kunnen maken, hebben we beslist om het aantal plaatsen tot 12 te beperken. De cursus gaat ook enkel door als we al deze plaatsen hebben kunnen invullen.

Locatie en lunch

De cursus vindt plaats in de Campus Schoonmeersen van de Hogeschool Gent in lokaal D1.02. Het adres is Schoonmeersstraat 52, 9000 Gent. ’s Middags voorzien we een broodjeslunch en die is uiteraard in de prijs begrepen.

Breng je computer mee

Ten slotte vragen we dat alle deelnemers een eigen computer meebrengen. Toegang tot een Unix-shell (dit is standaard het geval op Mac OS X of Linux) is uiteraard een must.

Interesse?

Laat deze kans niet liggen en schrijf je snel in voor deze workshop.

Reacties

1 Mathias op 25-07-2011 om 15:49 uur:
Ik zou graag meer horen over make en hoe we dit kunnen toepassen op front-end-code (wellicht vooral nuttig voor JavaScript en/of CSS).
2 Jaco Koster op 26-07-2011 om 14:12 uur:
Ontwikkelaars die een laptop hebben die draait op windows zijn uiteraard minder goed bezig dan de MacOs of Linux-gebruikers. Dat spreekt natuurlijk voor zich... [/sarcasme]

Wat is de reden dat de voorkeur ligt bij MacOs/Linux-gebruikers? Dat ze geen internet explorer hebben of omdat het gewoon betere mensen zijn?
3 Mathias op 26-07-2011 om 14:20 uur:
@Jaco: Er is helemaal geen voorkeur, maar Windows draait nu eenmaal niet op Unix. Als een Windows-gebruiker geïnteresseerd is in deze cursus hoeft hij er enkel voor te zorgen dat hij op een of andere manier een Unix-shell kan gebruiken (mogelijkheden zat). Ik heb de tekst aangepast om dit te verduidelijken.
4 Jan! op 26-07-2011 om 16:10 uur:
Jaco: als je Cygwin hebt, ben je ook welkom, hoor. Het handige aan Linux en Mac OS X is dat de standaardprogramma's (POSIX en/of GNU, dan) al aanwezig zijn.
5 Kurt op 30-07-2011 om 12:16 uur:
Dit lijkt mij wel een hele interessante workshop. Momenteel weet ik nog niet of ik vrij ga kunnen krijgen op 19 augustus. Als ik vrij kan krijgen schrijf ik me zeker in.
6 Fraeco op 02-08-2011 om 10:50 uur:
Is de workshop gericht naar front-end developers en hoe ze bepaalde taken kunnen automatiseren via allerhande scripting of komen beginnende systeembeheerders ook aan bod?
7 Mathias op 02-08-2011 om 13:34 uur:
@Fraeco: Alles is mogelijk, zolang het maar met de command line te maken heeft. In het inschrijvingsformulier kan je trouwens aangeven wat je graag behandeld wil zien in de cursus; Jan houdt er dan rekening mee.
8 Jan! op 20-08-2011 om 13:38 uur:
Dank aan de enthousiaste deelnemers!
Plaats een reactie