Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshops update augustus

  • Matijs Brinkhuis
  • 29 augustus 2011

Na bijna twee maanden zonder workshops is het weer tijd voor een update en er is genoeg te melden. Als ik zeg zonder workshops dan bedoel ik eigenlijk zonder workshops in Nederland, want op 19 augustus heeft Jan Moesen in België de eerste Vlaamse Fronteers workshop gegeven. Het onderwerp was misschien op het eerste gezicht voor front-end ontwikkelaars wat minder toegankelijk, maar de workshop was desondanks een succes. Tussen de droge Vlaamse humor door hebben de aanwezigen waaronder ondergetekende een boel opgestoken.

Vandaag, 30 augustus, geeft Jeroen Visser zijn workshop Counter Space over web typografie. Mocht je hier aan deel hebben willen nemen maar is het je ontgaan dat hij gegeven werd, laat ons dan alsjeblieft weten hoe we je hadden kunnen bereiken. Workshops worden over het algemeen als eerste via het Twitter account van Fronteers @fronteers aangekondigd. Daarnaast kun je fronteers.nl/workshops in de gaten houden, je abonneren op de workshops newsfeed (onderaan die pagina) en het blog bijhouden.

Over alweer twee weken, op 13 september, zal Arjan Eising een workshop jQuery Inception geven. Hardcore JavaScripters zullen hier waarschijnlijk niet veel bij kunnen leren maar als je wilt beginnen met JavaScript of jQuery beter onder de knie wilt krijgen dan is deze workshop een aanrader. Inschrijven kan onderaan de pagina.

Een weekje later, op 20 september zal Stephen Hay een workshop geven over prototyping genaamd Rabid Prototyping. Trek je van de naam niet zo heel veel aan, inentingen tegen hondsdolheid zullen niet nodig zijn. De focus van deze workshop ligt met name op snel prototypen met JavaScript en template layout. Bekijk de workshop pagina voor meer informatie of om je in te schrijven.

Tot slot hebben we geconstateerd dat de aanmeldingen voor cursussen wat terug lijken te lopen. In eerste instantie wijten we dit met name aan de rustige vakantieperiode. Het is echter ook goed mogelijk dat er een andere reden voor is. Misschien dat de doelgroep wat verzadigd begint te raken of is er behoefte aan andere onderwerpen. Mocht je hier ideeën, op- en/of aanmerkingen over hebben, aarzel dan alsjeblieft niet hieronder een reactie achter te laten.

Reacties

1 Sander Aarts op 30-08-2011 om 14:14 uur:
Hoewel ik de lol van grappige/cryptische/mysterieuze namen wel inzie, hebben heldere beschrijvende cursusnamen ook zo hun voordeel.
Het zijn uiteindelijk classNames, toch? ;)
2 Sebas Beckeringh op 11-09-2011 om 15:49 uur:
Ik zie nu pas de aankondiging van de jQuery cursus, te laat om m'n baas nog om toestemming te vragen. Via twitter en RSS had ik de aankondiging gemist (kan onmogelijk alles bijhouden..). Ik zou het erg op prijs stellen om aankondigingen van cursussen en bijeenkomsten in de mail te krijgen!
3 Krijn op 11-09-2011 om 17:58 uur:
@Sebas: op fronteers.nl/cursussen#per-mail kun je je aanmelden voor een update in je mailbox (zojuist voor je gedaan). Op fronteers.nl/bijeenkomsten#per-mail kun je dit trouwens ook voor de bijeenkomsten doen.
4 Sebas op 12-09-2011 om 11:47 uur:
Krijn, bedankt! Had ik helemaal overheen gekeken.
5 Matijs op 13-09-2011 om 22:42 uur:
@Sander ben ik met je eens. De huidige namen zijn alleen voor een kleine groep grappig en daar moeten we vanaf, hoe grappig ze ook zijn.
6 Peter op 05-10-2011 om 15:31 uur:
wanneer kunnen we een nieuwe lijst van aankomende cursussen verwachten? mvg
Peter
Plaats een reactie