Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-End Developer bij Hyves

Hyves

Hyves

Sinds de start eind 2004 heeft Hyves een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Volgens onafhankelijk onderzoek door STIR is Hyves op dit moment de grootste website van Nederland. Maandelijks bekijken meer dan 8,5 miljoen (!) Nederlanders ruim 5,4 miljard pagina's op Hyves. Vanuit ons pand aan het Frederiksplein in Amsterdam werken ruim 120 mensen aan het verder groeien en uitbouwen van Hyves en zijn we continu op zoek naar versterking.

Functie inhoud

Voor onze afdeling Product bij zijn wij op zoek naar een client side developer / frontender. In deze functie werk je nauw samen met productmanagers, concepters en designers en denk je mee over de technische mogelijkheden van designs. Je bent de schakel tussen design en development. Hiervoor zijn zowel technische kennis en ervaring als oog hebben voor vormgeving hebben van belang.

Verantwoordelijkheden

Als client side developer ben je verantwoordelijk voor het opleveren van optimaal functionerende client side templates voor de Hyves website en applicaties. Vanuit jouw vakgebied denk je mee met de designers en interaction-designers. Je bent in staat om code cross-browser compatible te maken en kent de W3C standaarden. Je bouwt je code op een overzichtelijke en goed gedocumenteerde manier, zodat je collega’s je werk soepel kunnen implementeren in de Hyves backend. Scheiding van opmaak (CSS), inhoud (HTML) en gedrag (Javascript) zijn vanzelfsprekend voor je!

Wij waarderen het wanneer je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internettechnologie en deze graag deelt met je collega’s. Natuurlijk zal Hyves zodanig in jou investeren dat je je kennis en kunde kunt blijven ontwikkelen. Samen met productmanagers, designers en developers stuur je op het ontwikkelen van superieure en unieke producten die voor Hyvers hét verschil maken.

Wij vragen

 • 2 tot 5 jaar full-time ervaring als frontend developer in een creatieve en/of technische omgeving;
 • Je hebt een relevante Informatica-, media- of Interactie opleiding gevolgd op HBO of WO niveau;
 • Je beschikt over een gezonde dosis pragmatisme: "being smart, getting things done”
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met o.a.: (X)HTML, CSS, XML, Javascript, W3C standaarden en Photoshop;
 • Kennis van één of meerdere programmeertalen en platformen, zoals PHP/MySQL;
 • Het is een pré als je goed thuisbent in Smarty, de PHP template engine en Prototype;
 • Kennis van en ervaring met ActionScript 3.0 is een pré;
 • Je houdt van een informele (maar wel professionele) sfeer
 • Je ziet het als een uitdaging om voor Hyvers en Hyves mee te werken aan productontwikkeling.

Wij bieden

 • Een prachtige uitdaging bij een van de snelst groeiende online spelers in Nederland waarin veel ruimte is voor eigen initiatieven;
 • Afhankelijk van je ervaring een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, diverse bonusmogelijkheden en mogelijkheden tot training en ontwikkeling;
 • Een prettige, professionele en informele werksfeer, waar geregeld evenementen, muziekpromoties en borrels georganiseerd worden;
 • Mogelijkheden om snel te leren, pragmatisch beslissingen te nemen en je verantwoordelijkheden krijgt;
 • Naast een zeer gemotiveerd en enthousiast team zitten wij op een toplocatie in hartje Amsterdam en bieden we zeer gunstige voorwaarden en ongelimiteerd karma punten.

Reageren?

Stuur je CV met motivatie naar: Jessica Bierman werk@hyves.nl
Kijk voor de vacature ook op www.werkenbijhyves.hyves.nl