Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature frontend ontwikkelaar bij Bits on the Run

Bits on the Run

Het bedrijf

Bits on the Run is een gebruiksvriendelijk en betaalbaar platform voor online video. Wij verzorgen alle techniek die bij video op het web komt kijken, zoals het omzetten naar de juiste formaten en het wereldwijd vlekkeloos uitserveren van de films. We zijn een bekende speler op dit gebied en werken samen met bedrijven als Adobe, Amazon en Google.

We zijn officieel gestart in mei 2008 en daarna fors gegroeid. We hebben momenteel enkele duizenden klanten wereldwijd (40% Europa, 30% USA), bijvoorbeeld Credit Suisse, Reed Business en het Wereld Natuur Fonds. De focus op het zelfstandig snel live kunnen gaan is een belangrijke pijler onder dit succes.

We zijn gevestigd in hartje Eindhoven, in de oude Philips glasfabriek op Strijp-S. We tellen momenteel 5 fulltimers. Onze platte organisatiestructuur geeft iedereen ruimte om mee te beslissen over de toekomst van ons product. Omdat professionele video online nog in de kinderschoenenen staat, liggen er goede kansen om explosief te blijven groeien.

De vacature

Als frontend ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor één van onze vier componenten, de management console. Dit is het gezicht van Bits on the Run naar haar (duizenden) klanten, dus een goede workflow en user experience zijn cruciaal. Op dat gebied is er momenteel nog het één en ander te ondernemen. Ervaring en affiniteit met usability, webstandaarden en javascript (jQuery) is vereist.

Daarnaast ontwikkel je een strategie voor, en implementeer je enkele voorbeeldintegraties met andere CMS systemen, zowel commercieel als open-source (Wordpress, Drupal, Joomla). Kennis van PHP is hierbij belangrijk; kennis van andere webprogrammeertalen (Python, .NET, Ruby, Java) is een pré. Ook is een goede beheersing van de Engelse taal is vereist, om te communiceren met collega-ontwikkelaars en klanten wereldwijd.

Tenslotte verwachten we dat je je volledig meester maakt van onze frontend en samen met de andere ontwikkelaars de roadmap van Bits on the Run uitstippelt en realiseert. Deze is, net als online video in het algemeen, steeds volop in beweging. Ideeën voor verbeteringen en/of nieuwe functionaliteiten zijn van harte welkom; het hele team denkt serieus mee over de toekomst van ons product.

Interesse?

Reageer door een motivatie plus CV te sturen naar work@bitsontherun.com. Geef zoveel mogelijk informatie over je ervaringen of opleidingen die aansluiten op deze sollicitatie.