Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Support Engineer bij Xopus

Xopus

Heb jij wel eens gewerkt bij een bedrijf dat de grenzen van de browser verlegt?

Bij Xopus doen we dat regelmatig. We maken een WYSIWYG XML editor waarmee je door een combinatie van XML, XSL en XML Schema direct vanuit een webbrowser complex gestructureerde documenten kunt maken. Deze software is zodanig complex dat we steeds verder moeten grijpen om oplossingen te vinden. Denk aan het schrijven van onze eigen cursorimplementatie in de browser, of een incrementele XSLT processor.

Klinkt dat uitdagend? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken!

Xopus wordt onder andere ingezet voor het beheer van websites, het maken van handleidingen of het schrijven van wetteksten. We richten ons daarbij voornamelijk op de zakelijke en overheidsmarkt, waarbij klanten als Philips, Siemens, Credit Suisse, eBay en Thieme Meulenhoff tot de portfolio behoren. Overheden zijn ons ook niet onbekend. De combinatie van onze geavanceerde technologie en onze klantenlijst heeft ertoe geleid dat we als klein bedrijf in Den Haag toch internationaal een leidende positie hebben weten te bemachtigen.

Bovendien durven we heel ver te gaan om gebruikers van onze software een prettige werkomgeving te kunnen bieden. Daarbij focussen we ons voornamelijk op usability en performance. We bewaken de kwaliteit van onze JavaScript code (120K regels) met tooling als versiebeheer, unit tests en test driven development, Scrum en het zelfontwikkelde Xopus Application Framework. Al die tools zorgen ervoor dat Xopus een snelle, stabiele en goed onderhoudbare applicatie is.

Ben jij de persoon die we zoeken? We doen niet aan formele functieomschrijvingen, dus kijk de onderstaande lijst door en als onderdelen van verschillende functies je aanspreken, neem dan ook contact met ons op! Misschien kunnen we wel iets aanpassen.

Support Engineer (40 uur)

Als Support Engineer beantwoord je per email of telefoon technische vragen van klanten van over de hele wereld. Je analyseert bugmeldigen en zorgt dat de problemen reproduceerbaar zijn. Je lost bugs op in de code van klanten of in de Xopus product code. Je past op basis van je ervaringen met vragen van klanten de (ontwikkelaar) documentatie aan en je schrijft heldere voorbeeldcode. Je begeleidt de periodieke patchreleases van Xopus producten. Als Support Engineer werk je vanuit ons kantoor in Den Haag.

Jij...

 • Vindt het gaaf om je vast te bijten in de problemen van de klant en pas los te laten als de klant gelukkig is.
 • Werkt graag met klanten en kan je goed verplaatsen in de andere wereld van de klant.
 • Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. Frans, Duits en andere talen zijn een pre.
 • Hebt affiniteit met HTML, XML, XSLT en XML Schema. Kennis van CSS is een pre.
 • Schrijft tenminste één van de volgende talen vloeiend: JavaScript, Java, C# of C++. Dit zodat je je thuis voelt in de Xopus codebase.
 • Bent niet bang om je te verdiepen in voor jou nieuwe programmeertalen.
 • Werkt en denkt op HBO/WO niveau. Een relevante opleiding is niet vereist.

Wij...

 • Betalen een marktconform salaris.
 • Bieden een omgeving waar ruimte is voor jouw ideeën.
 • Geven je de vrijheid om met jouw favoriete OS (Windows/OS X/Linux) te werken.
 • Vergoeden uiteraard je reiskosten.
 • Laten je meegroeien met het bedrijf.

Interesse?

Neem dan contact op met Laurens van den Oever