Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front End Developer bij Nationale Postcode Loterij

  • Geplaatst in: maart 2010

Nationale Postcode Loterij

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en Sponsor Bingo Loterij) zijn de grootste particuliere fondsenwervers van Nederland. In 2009 hebben zij meer dan 360 miljoen euro geworven voor goede doelen en andere activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Zonder dit geld zouden veel belangrijke projecten op het gebied van mens en natuur, cultuur, gezondheid en welzijn niet mogelijk zijn.

Voor de afdeling Internet zijn wij per direct op zoek naar een: Front End Developer (40 uur per week, m/v)

Op deze jonge en informele afdeling krijg je veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn interessante doorgroeimogelijkheden binnen de loterijen en de arbeidsvoorwaarden zijn goed. Dit dynamische bedrijf bevindt zich in het hartje van Amsterdam.

De functie

Als Front End Developer bij de Goede Doelen Loterijen ben je verantwoordelijk voor alle front-end code (html, css, js) van:

  • de corporate websites van de drie Goede Doelen Loterijen,
  • de bijbehorende tijdelijke actiewebsites voor marketingcampagnes en games, en
  • alle nieuwsbrieven en actiemails.

Wij verwachten van jou dat je jezelf continu op de hoogte houdt van de nieuwste ontwikkelingen en technieken en bedenkt hoe die kunnen helpen de doelstellingen van de afdeling te verwezenlijken. Je weet je adviezen goed onder woorden te brengen en te onderbouwen met steekhoudende argumenten.

Je neemt initiatief en denkt actief met de designers mee over de opbouw van de user interface en de interacties. Je past bijvoorbeeld RIA- en AJAX-technologie toe wanneer die een bijdrage leveren aan de gebruiksvriendelijkheid van de user interface. Je bent uiteindelijk verantwoordelijk voor het vertalen van de Photoshop- en Fireworks-mockups die aangeleverd worden door de webdesigners naar werkende code, die je keurig gedocumenteerd aanlevert aan de CMS- en back end-programmeurs. Die code is uiteraard geheel volgens de laatste W3C-standaarden en is semantisch correct en cross-browser compatible. Je maakt een strikte scheiding tussen opmaak (CSS), inhoud (HTML) en gedrag (JS), en je volgt het principe van ‘graceful degradation’.

Jouw profiel

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met HTML, XHTML, XML, en CSS lay-out technieken. Kennis van Actionscript is een pre. Daarnaast vragen wij minimaal 2 jaar ervaring met Javascript. Maar we hechten ook veel waarde aan jouw persoonlijkheid: je hebt een nuchtere hands-on-mentaliteit, je houdt van een informele werksfeer, je bent analytisch sterk en onder alle omstandigheden ben jij een motiverende teamwerker. Naast deze eigenschappen hebben wij nog een aantal basiseisen:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding aangevuld met trainingen en cursussen
  • Uitgebreide kennis van en ervaring met (X)HTML, CSS, Javascript/JQuery, webstandaarden en Photoshop en/of Fireworks.
  • Ervaring met Content Management Systemen en Search Engine Optimization
  • Je hebt een online portfolio met daarop je beste werk – en ja, natuurlijk kijken we naar de broncode!
  • Gezien het goede doelen-karakter van de loterij, heb je een warm hart voor mens en natuur.

Kijk voor meer informatie op www.postcodeloterij.nl, www.bankgiroloterij.nl en www.sponsorbingoloterij.nl.

Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en CV voor 3 april 2010 naar Kim van de Beek (Personeelsadviseur) per e-mail aan vacature@postcodeloterij.nl o.v.v. vacaturenummer 0110-01. Meer informatie telnr. 020-6732446.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.