Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend Ontwikkelaar bij Evident Interactive

 • Geplaatst in: september 2010

Als frontend ontwikkelaar werk je nauw samen met interaction designers en grafisch vormgevers tijdens de ontwerpfase en software ontwikkelaars tijdens de realisatiefase. Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van nette en valide frontend code.

Je adviseert de ontwerp afdeling over de praktische uitvoerbaarheid van ideeën en mogelijkheden van nieuw beschikbare technieken. Je bent in staat een grafisch ontwerp en interactie design te vertalen naar W3C valide, pixel-perfect en cross-browser frontend code. Afhankelijk van het project ben je betrokken bij de implementatie van de frontend code in de verschillende Content Management Systemen die binnen Evident gebruikt worden en werk je nauw samen met onze .NET ontwikkelaars om tot een goed eindproduct te komen.

Je bent bekend met ‘Unobtrusive JavaScript’ en de ‘Progressive Enhancement’ denkwijze en weet deze op een gepaste manier te implementeren. Scheiding van inhoud (HTML), opmaak (CSS) en gedrag (JavaScript) zijn vanzelfsprekend voor je!

Daarnaast streef je naar toegankelijke en zoekmachine vriendelijke code en denk je na over frontend performance. Je begrijpt wat een eindgebruiker wenst in scherm vormgeving en layout.

Als frontend ontwikkelaar bij Evident wordt je actief lid van de kenniscirkel Frontend, waarin je samen met de andere frontend ontwikkelaars verantwoordelijk bent voor het verzamelen en delen van kennis op je vakgebied. Verder stimuleren we onze frontend ontwikkelaars om lid te worden van de vakvereniging Fronteers en bezoeken we regelmatig de Fronteers bijeenkomsten en natuurlijk het jaarlijkse congres.

Wij vragen

 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Een HBO werk- en denkvermogen
 • Ruime ervaring in (X)HTML, CSS, JavaScript, webstandaarden
 • Basiskennis van XML en XSLT
 • Voorliefde voor gebruiksvriendelijke en toegankelijke websites
 • Handigheid in Photoshop, nieuwsgierigheid naar nieuwste technieken

Pre:

 • Praktische kennis van jQuery (plugin) ontwikkeling.
 • object-georiënteerd denkvermogen en enige kennis van programmeertalen als C# en Java
 • Kennis van Flash (ActionScript 3) en/of Silverlight
 • Praktijkervaring in het ontwikkelen van mobiele websites/applicaties
 • Ervaring met Visual Studio, basisvaardigheden .NET.

Gedragscompetenties

 • Initiatief
 • Zorgvuldigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit / vindingrijkheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Probleemanalyse

Wij bieden

 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving waarbij professionaliteit, teamspirit, humor en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen
 • Een marktconform salaris;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief nationaal fietsplan;
 • Studietijd om te werken aan kennisuitbreiding binnen onze KennisCirkels;
 • Last but not least, een informele werkcultuur waarin plezier verankerd is. De gezamenlijke lunch, de vrijdagmiddagborrels, het jaarlijkse beachvolleybaltournooi, de jaarlijkse wintersport en het veelbesproken Kerstdiner zijn hiervan een illustratie.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marc Bruisten via 030 – 298 50 50, of stuur je CV naar werken@evident.nl.