Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Interface Developer bij bol.com (Utrecht)

 • Geplaatst in: maart 2011

bol.com

Je functie

Als Interface Developer ben je verantwoordelijk voor de front-end code JavaScript/(X)HTML/CSS/XML van de webwinkel en bijbehorende applicaties (zoals mobile sites etc). We zijn daarom op zoek naar een ervaren objectgeorienteerde JavaScript ontwikkelaar met kennis van de prototype library.

Je bent tevens verantwoordelijk voor het vertalen van visuele concepten en ontwerpen (zoals PSD's) naar werkbare templates (JavaScript, XHTML/HTML5, CSS). Door je ervaring met de werkwijze van scheiding inhoud (XHTML/HTML5), opmaak (CSS) en gedrag (JavaScript/DOM) zorg je voor een goed performende en search engine geoptimaliseerde website.

Daarnaast ben je de aanspreekpunt voor de IT-afdeling, liaison tussen marketing, design, IA en IT, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van prototypes. Door je kennis en ervaring ben je instaat je collega's te inspireren met ideeën, kennis en best practices.

Het profiel

 • Minimaal een hbo denk- en werkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het programmeren van, objectgeoriënteerde, gestructureerde, onderhoudbare JavaScript code (waaronder AJAX en JSON), bij voorkeur gebruikmakend van de prototype library;
 • Kennis van XML;
 • Ervaring in het ontwikkelen van XHTML voor dynamische webapplicaties;
 • Kennis van HTML5, CSS3 of een serverside taal (Java, PHP, etc.);

Wie zijn wij?

Met ruim 2,5 miljoen klanten en een omzet van meer dan 270 miljoen euro is bol.com marktleider in de online verkoop van boeken, muziek, films & tv-series, games, computers, elektronica, telefonie, tv's, speelgoed en 2ehands artikelen.

Als bol.com medewerker werk je aan ambitieuze en afwisselende projecten in een snel ontwikkelende omgeving. Je bent betrokken bij de organisatie en je collega's. Passie voor de internetbranche en voor de unieke marktpositie van bol.com is vanzelfsprekend. Met meer dan 300 enthousiaste collega's zijn we gevestigd in Utrecht.

Wat bieden we jou?

IT speelt een cruciale rol binnen bol.com. Op dagelijkse basis verbeteren we onze IT systemen, zoals de webwinkel, de productencatalogus, het ordermanagementsysteem en het CRM-systeem. Er zijn legio kansen om de huidige sterke consumenten propositie van Bol.com nog verder te verbeteren. Hiervoor is IT innovatie en IT realisatie nodig. Je krijgt de kans om als Interface Developer onderdeel van te zijn van deze ontwikkelingen.

Daarnaast bieden we:

 • Een uitdagende functie met alle verantwoordelijkheden in een sterk groeiende en ambitieuze organisatie
 • Ruim voldoende opleidingsmogelijkheden
 • Een goed salaris en een bonusregeling
 • Minimaal 29 vakantiedagen
 • Een netto reiskostenvergoeding
 • Korting op het bol.com assortiment
 • Een voordelige pensioenregeling en een collectieve ziektekostenregeling
 • De leukste borrels en (bedrijfs)uitjes
 • En meer!

Solliciteren?

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan willen we graag kennis met je maken. Solliciteren kan via onderstaande link: Solliciteer online

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Jaap Rip, Sr. recruiter: 030-6008888.