Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature front-end developer bij Funda (Amsterdam)

 • Geplaatst in: juni 2011

Funda

De functie

Wil jij meewerken aan de user experience van een van de best bekeken en meest veeleisende websites in Nederland? Ongeveer 275.000.000 pageviews en rond de 5.000.000 unieke bezoekers per maand, een intern development team (projectmanagers, testers, developers, UX designers, etc.) van ongeveer 20 man en elke 2 weken een nieuwe release!

Als front-end developer maak je deel uit van het user experience team (5 FTE) en ben je verantwoordelijk voor de front-end (HTML, CSS en JavaScript) van funda. Het UX team heeft een zeer centrale rol binnen de organisatie en is verantwoordelijk voor de online experience van funda. Het gaat hierbij niet alleen over het bedenken en uitwerken van nieuwe functionaliteiten, diensten en producten maar ook om het verbeteren en optimaliseren (o.a. door middel van AB en Multivariate tests) van wat er al is.

De afgelopen jaren heeft het UX team veel ervaring opgebouwd op het gebied van front-end technieken (jQuery, HTML5 en CSS3 voor mobiel, etc.) maar we stellen steeds hogere eisen. Het betreft een nieuwe specialistische rol binnen het UX team. We zoeken een topper die verantwoordelijkheid neemt over de front-end.

De werkzaamheden

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor goed te onderhouden, nette, herbruikbare en toegankelijke code die ook nog eens waanzinnig goed performed in alle belangrijke browsers! Je neemt initiatieven ter verbetering van de kwaliteit van de front-end code en het design-/development proces en weet de laatste ontwikkelingen op het gebied van front-end code en het (mobiele)internet te vertalen naar bruikbare toepassingen.
Daarnaast ben je projectmatig bezig met het vertalen van een concept/ontwerp naar prototype’s en productiewaardige demo’s. Je werkt samen met UX designers om elke pixel op de goede plek te krijgen en elke interactie perfect te laten verlopen.

Funda vraagt:

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Ongeveer 5 jaar werkervaring als front-end developer
 • Expert op het gebied van HTML, CSS, Javascript (jQuery, OOP, etc.) en webstandaarden
 • Ervaring met het werken aan de front-end van een complexe website
 • Ervaring met tools als Photoshop, SVN, etc.
 • Gevoel voor gebruiksvriendelijkheid en aandacht voor toegankelijkheid
 • Innovatief, creatief, communicatief, analytisch en perfectionistisch
 • In staat zijn om zowel zelfstandig als in een team te werken

Funda biedt:

 • Een open sfeer met uitstekende faciliteiten
 • Een prettige werkomgeving met gedreven en ervaren collega’s
 • Een uitstekend basissalaris en een bonussysteem

Meer informatie

De functie is beschikbaar voor 40 uur per week, en heeft als standplaats ons kantoor in Amsterdam. Voor vragen en informatie kan je terecht bij Tijn Borms, Head of User Experience, tijn@funda.nl of 06-50248810.

Solliciteren

Wanneer je jezelf herkent in de vacature zien we graag je cv en motivatie tegemoet! Mail dit naar personeelszaken@funda.nl o.v.v. vacature FDEV.