Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature freelance senior front-end web developer bij Deli XL (Ede)

 • Geplaatst in: juni 2011

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

Deli XL

Insteek: Freelance opdracht, m.i.v. 18 juli 2011, voor 2 maanden, met optie op verlenging.

De uitdaging

Deli XL is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe webshop, die toonaangevend moet worden in de B2B foodservice-markt in Nederland. Wij zoeken een visionaire en ervaren web developer die hieraan een belangrijke bijdrage levert.

Je vervult een spilfunctie binnen het project: je maakt, in samenwerking met enerzijds een senior visueel ontwerper en anderzijds een aantal senior Java-ontwikkelaars, de vertaling van een interactie- en visueel ontwerp naar een werkende frontend, o.b.v. HTML5 en CSS. Je zorgt dat de frontend voldoet aan kwaliteitsstandaarden en op zowel desktops als tablets goed werkt.

De functie

Als Web Developer werk je in één van onze agile Scrum-teams samen met een ervaren interactie-/visueel ontwerper en met ervaren architecten, developers, analisten en testers.
Je zet een degelijke HTML- en CSS-structuur en –aanpak neer die voldoet aan verschillende kwaliteitsstandaarden (progressive enhancement, valide HTML5, etc.) en diverse praktische eisen (zoals graded browser support en ondersteuning voor desktops en tablets).
Je werkt als team telkens in sprints van 3 weken toe naar een concreet resultaat, werkende software; jouw verantwoordelijkheid daarin is de productie van goed werkende HTML, CSS en JavaScript.

Wij verwachten van jou:

 • Dat je een duidelijke visie op web development hebt en dat die overeenkomt met die van ons (denk hierbij aan Progressive Enhancement, One Web, Mobile First, Responsive, Graded Browser Support, HTML5, etc.)
 • Zeer gedegen ervaring met het produceren van web frontends.
 • Gedegen kennis van HTML5, inclusief de consequenties die dit heeft voor SEO/SEA, accessibility, usability, browser support, mobile devices, etc.
 • Kennis van microformats.
 • Gedegen kennis van CSS2.1 en CSS3 en van de ondersteuning binnen diverse browsers.
 • Ervaring met LessCSS en jQuery is een pré.
 • Een proactieve houding; gedrevenheid om goede resultaten neer te zetten.
 • Een gezonde combinatie van kwaliteit en pragmatisme.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ten minste 4 dagen per week beschikbaarheid, liefst 5.

Wat biedt Deli XL jou?

Je krijgt de kans de eerste adaptieve B2B webshop van Nederland vorm te geven.
Na een eerste afstemming, om binnen het project tot een gezamenlijke visie en kaders te komen, werk je proactief mee aan het opzetten van een eerste aanpak voor HTML, CSS en JavaScript; vervolgens help je bij de concrete vertaling van visueel ontwerpen naar werkende code.

Enthousiast?

Wil je meer weten, neem contact op met Ernst de Haan via Ernst-de.Haan@DeliXL.nl, via 06-20246157 of via Skype: ernst.dehaan.