Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Stage User Interface Ontwerper bij Aan Zee Interactive (Noordwijk)

  • Geplaatst in: juli 2011

Aan Zee Interactive

We zoeken een user interface ontwerper die recent is afgestudeerd (of nog aan het afstuderen is) en een meeloopstage zoekt om praktijkervaring op te doen. Iemand die het niet erg vindt om boven op het duin met uitzicht over de Noordzee te werken.

Als stagair draai je mee in projecten en ga je samen met een ervaren usability engineer deliverables opstellen. Denk aan persona's, sitemaps, flowcharts, wireframes en prototypes. Je zult zowel aan kleinere als aan grotere opdrachten meewerken zodat je het hele proces leert kennen om tot een topproduct te komen. Je werkt continu samen met een usability engineer en onderhoudt intensief contact met front-end-ontwikkelaars, back-end-ontwikkelaars en designers.

Profiel

Je bent een luisteraar en kan je goed inleven in anderen. Je bent in staat hun problemen te benoemen en te vertalen naar een verhaal, structuur en prototypes. Het is van belang dat je thuis bent in één of meerdere relevante softwarepakketten, bijvoorbeeld OmniGraffle Pro, Axure of Visio.

In het kort:

  • je hebt een heldere stijl van schrijven zodat de lezer meteen weet wat je bedoelt;
  • je bent visueel sterk (oog voor relevant detail);
  • je vindt het leuk om producten van klanten te bestuderen en problemen op te lossen;
  • je weet/voelt aan wat belangrijk is voor gebruikers en je kunt op (basis)niveau meepraten met zowel ontwikkelaars als vormgevers.

We zoeken geen grafische ontwerper of ontwikkelaar als stagair, we zoeken iemand die puur passie heeft voor usability en dit ook wilt laten zien. We zijn benieuwd naar voorbeelden uit jouw praktijk.

  • Niveau: HBO of WO
  • Mogelijke studie-achtergrond: Interactie ontwerp; cognitieve ergnomie; multimedia design; human factors; of informatie ontwerp.
  • Soort stage: Meeloopstage.
  • Kennis van: web-toegankelijkheid; HTML; CSS; wireframing; typografie; usability regels; gevoel voor vorm en layout.
  • Periode: startdatum en einddatum in overleg, minimaal 5 maanden.

Aan Zee Interactive

Ons bureau maakt deel uit van Aan Zee Communicatie waar techniek en communicatie volledig zijn geïntegreerd. Onze visie: Van leuk werk, komt goed werk. Vandaar de keuze om te ondernemen vanuit Noordwijk. Hoog op het duin met uitzicht op zee. 's Ochtends werken, tijdens de lunch plonzen, 's middags werken, 's avonds chillen met een fles rosé aan het strand. Zomaar een dag aan zee.

We bieden jou een stageplek waarin je enorm kunt groeien op het vakgebied, ervaring opdoen en netwerken. Van onze kant zorgen we ervoor dat jouw stage plek aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. We zijn een sterk groeiende organisatie en we kunnen dus hulp gebruiken. Herken je jezelf in de omschrijving en lijkt je het ook leuk om ervaring op te doen op deze prachtige plek?

Stuur je motivatie en CV op naar marvin@aanzee.nl.

Telefonische acquisitie aan de hand van deze vacature

Stellen wij niet op prijs. Tenzij je de Selectie & Werving vaarwel wilt zeggen en jij jezelf als Usability Expert aan ons wilt verkopen.