Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Lead webdesigner bij Travelbird (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 30-09-2011

Travelbird

TravelBird is een zeer snel groeiend bedrijf in vakantie-aanbiedingen. Elke dag biedt TravelBird op haar websites in Nederland en België een andere vakantie aan die nergens anders zo voordelig te boeken is.

Voor uitbreiding van ons team experts zijn we per direct op zoek naar een multifunctionele web designer.

Hartje Amsterdam

Ons gezellige kantoor zit in hartje Amsterdam aan de historische Keizersgracht. Dat betekent een werkplek met uitzicht op het water, andere grachtenpanden en bijna 1000 jaar aan geschiedenis in een bruisende, internationale omgeving. We zitten op slechts 15 minuten lopen vanaf het Centraal Station (een prachtige wandeling!), of 5 minuten vanaf de dichtstbijzijnde tramhalte. Amsterdam te ver weg? Je hebt straks collega's die wonen in Noord-Brabant, Gelderland en zelfs in Antwerpen. En wie zegt dat je elke dag fysiek aanwezig moet zijn?

Wat zoeken wij?

TravelBird is op zoek naar een veelzijdige web designer die helpt met het continue verbeteren van onze websites, zowel voor de consument als voor onze partners. Je werkt niet volgens een vaste checklist, maar anticipeert snel en iteratief op veranderingen en weet je creativiteit hier goed bij te gebruiken. HTML, CSS en JavaScript zijn voor jou je dagelijkse gereedschap, maar je ontwerpt oplossingen vanuit de eindgebruiker en werkt tegelijkertijd aan het behalen van meer conversie. Zo ben je bekend met persona's, prototyping en webstandaarden en begin je liever met pen en papier aan nieuwe projecten dan met Photoshop.

Wij bieden je een baan aan met veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid. Zo krijg je alle vrijheid om zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren. Hierbij denk je vanuit de gebruiker van onze websites, en bedenkt oplossingen voor hun problemen. Jarenlange ervaring is zeker geen pré, maar enthousiasme voor het vak wel! Je komt te werken in een zeer gedreven team van veelal jonge experts met elk hun eigen expertise. Je houdt van multidisciplinair te werk gaan - sterker nog, dat is voor jou een vereiste. Communicatie is belangrijk - je geeft geregeld korte presentaties of workshops waarbij je de rest van het team betrekt in jouw wereld. Deadlines zijn voor jou een uitdaging, net als het bedenken van complexe oplossingen in concept en design. Een must is affiniteit met de reiswereld. Denk je aan dit plaatje te voldoen? Dan zien wij je graag terug in Amsterdam!

Wat bieden wij?

Behalve een leuke, collegiale werkplek in het hart van de hoofdstad bieden we je een zeer aantrekkelijk salaris. Je krijgt zoals gezegd een grote mate van autonomie: er wordt je niks gedicteerd en je hebt de vrijheid je functie zelf te ontwikkelen en verder uit te bouwen. Het is hard werken hier, maar we hebben geregeld borrels en gaan er zelf graag ook op uit. Oh ja, we zijn gek van Apple, dus een MacBook Pro behoort tot je standaarduitrusting!
Enthousiast? Mail je brief en cv naar Symen Jansma: hr@travelbird.nl. We nodigen je graag uit voor een gesprek op ons kantoor. De koffie staat voor je klaar!