Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Senior Ajax/JavaScript developer bij Informaat (Baarn)

 • Geplaatst op: 28-09-2011

Informaat

Wie ben jij?

Je bent een zeer ervaren en gepassioneerde Ajax/JavaScript developer. Je brengt jouw visie in bij het schrijven van een gestructureerde code ten behoeve van de verdere ontwikkeling, uitbreiding en perfectionering van onze JavaScript Web Engine. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van webdevelopment en hebt de juiste kennis, kunde en energie om nieuwe, creatieve oplossingen te bedenken. Een site als ajaxian.com heb je als je homepage ingesteld en namen als Douglas Crockford, John Resig en Peter Paul Koch zijn jou niet onbekend. Je kunt ons online voorbeelden van je beste werk laten zien.

Wie zijn wij?

Al 25 jaar werkt ontwerpbureau Informaat aan het verbeteren van de bruikbaarheid van informatie en informatiesystemen. Op dit moment ontwerpen ongeveer 100 gedreven professionals excellente customer experiences bij (overwegend) digitale diensten. Wij werken vooral voor grote bedrijven en instellingen voor wie het web een belangrijk kanaal is geworden voor hun primaire bedrijfsprocessen. Onze aanpak is dan ook niet zozeer gericht op het ontwerp van een enkele website, maar op het implementeren van een duurzaam ontwerpplatform voor experience design.

Als onderdeel van deze aanpak ontwikkelt Informaat de Integrated Prototyping Environment (IPE), een op open standaarden (HTML, CSS, JavaScript) gebaseerd ontwerpplatform. IPE is een bijzonder capabel, enterprise-grade platform dat omvangrijke en complexe ontwerpprojecten adequaat ondersteunt. Een team met deskundige ontwerpers, ontwikkelaars en architecten heeft in de afgelopen jaren IPE ontwikkeld en toegepast in enkele grote projecten. Inmiddels is IPE rijp om breder verspreid en toegepast te worden.
Voor dit professionele team zoeken we een senior Ajax/JavaScript developer met een passie voor state-of-the-art webtechnologie. Je werkt samen in een groeiend team van ervaren ontwikkelaars en architecten.

Wij bieden jou:

 • Een bedrijf dat user experience design als zijn kernactiviteit ziet, al 25 jaar een voortrekkersrol op dit gebied speelt en een sterke reputatie heeft verworven.
 • Veel eigen inbreng in de ontwikkeling van IPE.
 • Samenwerking en kennisuitwisseling met geestverwanten uit diverse disciplines, zoals visual design, interaction design, information design en user interface engineering.
 • Een plek waar mensen belangrijk zijn: een informele, open en hechte cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, kennisuitwisseling, samenwerking en plezier.

Jij biedt ons:

 • Uitgebreide expertise in JavaScript.
 • Sterke analytische vaardigheden, een objectgeoriënteerde manier van denken en een hoog abstractievermogen.
 • Een brede en actieve interesse in het vakgebied, bekendheid met trends en ontwikkelingen op het gebied van internetbrowsers en webtechnologieën.
 • Affiniteit met en gevoel voor het complex van factoren dat de user experience bepaalt.
 • Een constructief-kritische nieuwe collega, bereid continu te leren, met een authentieke drive,
 • gericht op samenwerking.

Denk je dat jij en Informaat goed bij elkaar passen? Stuur dan je motivatie en cv naar jobs@informaat.nl. Wil je eerst meer informatie, bel gerust met Silje Harthoorn: 035-5431222.